Pe Selari in sus, in mijlocul restaurarilor centrului istoric al Bucurestiului se afla hotelul Tania; mic, chic si cu receptie aurie. De acolo am luat-o pe Lisa, o prietena din Finlanda venita in Romania pentru o conferinta la Sibiu.

Am pornit-o pe Victoriei, pe langa CEC si casele de moda, unde am probat palarii mari si alte accesorii vintage, la Casa Armatei si-apoi am mers in jos pe Regina Maria. Treceam de Lazar cand a inceput sa ploua si cand Lisa mi-a spus ca ii place baletul, asa ca am ajuns la Opera mai ude ca fetele din the "Legend of the Storm".

Ne-am furisat printre organizatorii evenimentului Aviva si-am ajuns la garderoba de la etaj. Costumele de soprane, tenori si lebede, totul statea in bezna acum ca stapanii sunt in vacanta. Ce ati vazut la Opera? Nimic. Era intuneric si nu am gasit intrerupatorul. DA, blonde :)

Apoi am mers la Palatul Parlamentului. Ultima oara cand l-am vizitat inca mai aveam diriginte, de-abia ma imprieteneam cu Ana Banana si purtam primii mei blugi, Motor, albastru inchis. La fel ca atunci cand am mers in vechea Gradinita pentru a vota, totul mi s-a parut acum mult mai mic.

Inapoi la CEC, chiar pe straduta de vis-a-vis, pe partea stanga e Carul cu Bere. Terasa neimpresionanta; mese si bancute de lemn cu umbrele Heinken. Probably the most marketed umbrellas in the world. :p
Un Buna ziua din stanga, un Bine ati venit din dreapta si am intrat..

Carul cu Bere is like the most fabulous restaurant I've ever been to.. ever! Desi fara rezervare am fost conduse la o masa cu vedere asupra intregului restaurant, meniu plin de mancaruri boieresti, servire rapida si cu recomandari.

Picturile murale te duceau cu gandul ba la cavalerii Angliei, ba la rusi, ba la Bucurestiul de alta data. Se simtea in aer atmosfera de epoca a doamnelor cu bijuterii si a domnilor cu ceas cu lant. Patru tinere imbracate cu rochii de gala aveau o petrecere privata.

Si cand credeam ca mai fermecator nu se poate, se aude dintr-o data Peer Gynt-ul lui Grieg, urmat de Sinatra's New York, Primavara lui Vivaldi.. aceleasi tinere adusesera putina muzica la petrecerea lor si cantau din viori de pe carnetele cu note muzicale incununate cu cate un fluturas.

Lisa a mancat mamaliguta cu sarmale si ardei iute. Mammm-aia dupa fiecare bucatica, la fel ca la painea fierbinte de casa, la platoul de branzeturi si la berea neagra pe care le-am mai comandat. Preturi surprinzatori de mici si daca nu ar fi fost de ajuns, au si happy hours! YES, GO, it's worth it!

Am achitat nota si-am plecat mai departe spre Patriarhie si alte bisericute care mai de care mai frumoase. Preferata mea, pe langa Casin (unde intetionez sa ma marit), e biserica domnitei Balasa. De la Unirii, 100 de metri spre Casa Poporului, se intra prin gang.. Una dintre cele mai frumoase statui din Bucuresti e chiar in fata bisericii. Iar restul sunt inauntru :)

Go play outside. Eat at a restaurant once a week. Fii turist in orasul tau. Ia o umbrela si un sandvis and go have fun. Discover. Learn. Live. Laugh. Love. :)