1.Oricine poate sa aiba un blog

E usor sa ti-l faci si e usor sa postezi. Nu trebuie sa fii programator. Nu costa nimic. Fara discriminari pe baza de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, categorie sociala, convingeri, sex, orientare sexuala sau varsta. Din contra, cu cat esti mai diferit cu atat esti mai interesant de citit. Exoticule.

2.Blogul ti-l faci tu

Ai libertatea sa scrii cand vrei, ce vrei, cum vrei si cat vrei, daca vrei sa scrii that is. Daca nu, iti poti face un sketchblog, un fotoblog, un audioblog sau un videoblog. Like in real life, o poti face singur sau impreuna cu altii. E numai alegerea ta, just keep it safe.

3.Blogul si CVul

Orice angajator trebuie sa isi dea seama intr-un timp scurt cam ce poti tu sa faci. De asta e bine ca pana sa ajungi la el sa ii dovedesti deja ceva. Ca stii foarte bine o limba straina trimitand un CV in Engleza, ca ai abilitati de marketing trimitand o scrisoare de intentie in care sa te promovezi sau ca esti pasionat de un domeniu / ca esti o persoana creativa / ca esti o persoana a carui idei au un impact printr-un blog. Un blog foarte bine scris e ca un magnetic field pentru angajatori.

4.Blogul si banii

Ca mai toate lucrurile in care pui pasiune, la un moment dat rezultatele vor incepe sa apara. Cand ai un blog fie poti sa astepti sa atragi o finantare, fie pui tu bazele unei mici afaceri. Un blog poate fie home sweet home-ul unui magazin online, al unei mici statii radio, al unui site de stiri si informatii sau chiar al ziarului/ revistei pe care vrei tu sa le lansezi. Sau daca vrei sa devii un autor publicat poti face o selectie a celor mai bune posturi si sa iti incerci norocul pe la edituri.

5.Blogul - poveste pentru stranepoti

Blogurile sunt pentru totdeauna. Asta inseamna ca daca vrei sa iti ajuti copiii sa treaca mai usor de varsta adolescentei (sa treaca razand - de tine - prin ea), sa vada ca si tu ai avut odata varsta lor si ca ai facut greseli din care ai invatat cate ceva.. nu mai trebuie sa scrii o carte. Trebuie sa le dai doar linku'

6.Blogul - dragoste la prima citire

E clar ca informatia postata pe un blog ne reprezinta intr-o oarecare masura. Cu cat blogul e mai personal cu atat cititorii ne cunosc mai bine. Prin comunitati de bloguri, din link in link, din search in search; asa se gasesc oamenii cu afinitati comune, persoanele interesante, minti deschise, spirite vesele pe care ai dori sa le cunosti si in realitate. Un blog e mult mai misto decat un anunt matrimonial.

7.Blogul ca instrument de umanizare

Toti avem un vecin cu care nu ajungem sa vorbimn niciodata, un sef pe care il vezi doar in cadrul intalnirilor din firma, o prietena prea ocupata pentru a iti povesti cum a fost excursia ei in Kuala Lumpur, un coleg de treaba dar care socializeaza mai bine in scris.. Blogul ne face mai oameni, iti permite sa cunosti mai bine oamenii (si mai ales alte fete ale lor), provides friend's life updates si ne umanizeaza si pe noi in conceptia altora.

8.Blogul ca trend

Popularitatea blogurilor e cel mai bine spusa de numaratoarea la care a ajuns Technorati luna aceasta: 106 milioane de bloguri. In conditiile de fata, sa ai un blog inseamna sa fii in trend si spune all the right things about you: ai pareri, esti dispus sa le impartasesti cu lumea si nu ti-e frica de feedback, esti la curent cu tehnologia, ai idei constructive, esti perseverent.. Cand toata lumea o face inseamna ca ceva ne place.

9.Blogul ca trend maker

Un blog e ceea ce iti trebuie cand ai idei bune, puternice, vizionare, care vor schimba lumea. Un blog autentic se impune prin informatia sau interpretarea noua pe care o aduce. Prin blog iti poti promova proiectele pentru indeplinirea carora nu ai necesar - de tip material sau cunostinte -, poti provoca oamenii sa incerce ceva nou si poti creea un trend, un brand sau pur si simplu o chestie foarte cool.

De ce cred eu ca bloggurile sunt chiar misto

Pentru ca e o activitate lejera, pentru ca "spune" lucruri bune despre tine, pentru ca citind alte bloguri ajung la tine o gramada de informatii, pentru ca te ajuta atunci cand ai probleme de memorie sau cand ai ceva de retinut (in 30 de secunde e pe blog si in arhiva online a super ideilor tale), pentru ca mi-am facut o gramada de prieteni si cunostinte noi prin el si pentru ca e bun atunci cand ti-e dor de cineva.

Pentru ca uneori un articol postat pe blog intrece un articol de revista (you can surpass your master) prin combo-ul de text cu vizual dar si audio/video. De asemenea pentru ca blogul respecta regula economica a maximului de rezultat cu minimul de efort.

Pentru ca nu m-a suparat niciodata, nu mi-a cerut de mancare dar mi-a adus de o gramada de ori un zambet pe buze si am avut multe de castigat de pe urma lui. Pentru toate motivele enumerate mai sus si pentru ca mi-a adus niste avantaje consistente declar blogul o chestie foarte tare.

10-le e de fapt pentru voi


Tu de ce crezi ca bloggurile sunt misto? Si hai nu te ascunde dupa micile neplaceri. I know you like it..

De luni