Ciocănesti rocks! Ca om va spun ca nu exista oameni mai buni, mai veseli si mai iubareţi ca in Ciocănesti. Parca ar fi descoperit vreun secret al fericirii si orele pe care le petrec trudind sunt doar o activitate pentru a se mentine in forma.

Denumirea satului Ciocănesti a venit probabil in urma raspanditului nume de familie Ciocan. Comuna e strabatuta de Bistrita Aurie, aceeasi Bistrita cunoscuta pentru exploatarile de aur si plutele care au traversat-o secole de-a randul. Pluta pe care m-am urcat si eu pentru a doua oara de cand particip la Festivalul National al Pastravului.



De dragul traditiei de fiecare data am pus-o pe bunica sa scotoceasca in dulap dupa hainele ei bune de cand era mandruţă. And we all know how long ago that was :P Noroc cu naftalina..




Toate ca toate dar sa nu uitam de mama mea. My mom is so cool even Chuck Norris would get chills around her. My mom is so cool that the environmental companies are asking her help against the global warming. My mom is SO COOL.. numai bine ma urc eu pe pluta cand o aud ca ma striga si nu de oriunde, ci dintr-o barca de rafting.



De la plecare am fost insotiti de sunetul trambitilor si-al buciumelor. Localnici si turisti erau stransi pe fiecare pod si punte si intampinau pluta cu flori, mancare si beutură.

Atmosfera a fost fantastica. Drumul cu pluta s-a sfarsit la portile Festivalului National al Pastravului unde plutasii au primit un butoi cu bere si pastrav cu mamaliguta si mujdei.



Ca economist sfatul meu e sa faceti un credit de 30.000 euro si sa cumparati o casa cu tot cu teren in zona (da, atat sunt de bune preturile acolo) pentru ca in 10 ani Ciocanestiul va fi mai mare ca Brasovul.

Fiecare luna are cel putin o sarbatoare iar anual prin localitate se perinda deja cam 20.000 de turisti. Cererea depaseste cu mult oferta de cazare iar o pensiune ar aduce venituri substantiale. Comuna se afla pe ruta Maramures - Bucovina, care deja se largeste si se consolideaza pentru ca drumul sa fie usor practicabil, iar pana iarna viitoare se va deschide si o partie de schi.

C-I-O-C-A-N-E-S-T-I traditional glamor.. :P