Dusă cu pluta pe Bistriţa

Ciocănesti rocks! Ca om va spun ca nu exista oameni mai buni, mai veseli si mai iubareţi ca in Ciocănesti. Parca ar fi descoperit vreun secret al fericirii si orele pe care le petrec trudind sunt doar o activitate pentru a se mentine in forma.

Denumirea satului Ciocănesti a venit probabil in urma raspanditului nume de familie Ciocan. Comuna e strabatuta de Bistrita Aurie, aceeasi Bistrita cunoscuta pentru exploatarile de aur si plutele care au traversat-o secole de-a randul. Pluta pe care m-am urcat si eu pentru a doua oara de cand particip la Festivalul National al Pastravului.De dragul traditiei de fiecare data am pus-o pe bunica sa scotoceasca in dulap dupa hainele ei bune de cand era mandruţă. And we all know how long ago that was :P Noroc cu naftalina..
Toate ca toate dar sa nu uitam de mama mea. My mom is so cool even Chuck Norris would get chills around her. My mom is so cool that the environmental companies are asking her help against the global warming. My mom is SO COOL.. numai bine ma urc eu pe pluta cand o aud ca ma striga si nu de oriunde, ci dintr-o barca de rafting.De la plecare am fost insotiti de sunetul trambitilor si-al buciumelor. Localnici si turisti erau stransi pe fiecare pod si punte si intampinau pluta cu flori, mancare si beutură.

Atmosfera a fost fantastica. Drumul cu pluta s-a sfarsit la portile Festivalului National al Pastravului unde plutasii au primit un butoi cu bere si pastrav cu mamaliguta si mujdei.Ca economist sfatul meu e sa faceti un credit de 30.000 euro si sa cumparati o casa cu tot cu teren in zona (da, atat sunt de bune preturile acolo) pentru ca in 10 ani Ciocanestiul va fi mai mare ca Brasovul.

Fiecare luna are cel putin o sarbatoare iar anual prin localitate se perinda deja cam 20.000 de turisti. Cererea depaseste cu mult oferta de cazare iar o pensiune ar aduce venituri substantiale. Comuna se afla pe ruta Maramures - Bucovina, care deja se largeste si se consolideaza pentru ca drumul sa fie usor practicabil, iar pana iarna viitoare se va deschide si o partie de schi.

C-I-O-C-A-N-E-S-T-I traditional glamor.. :P

8 comments:

Iulia spunea...

Mă interesează sincer o palmă de pământ. E ultima mea idee. Şi dacă zici că e rentabil (mi se pare chiar ciudat că am citit asta la tine, că pe mine mă bate gândul de ceva vreme. Când ne găsim?

drull spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
andrei cavassi spunea...

dragut articolul..pe mine m-ai convins ..."samantha";)..sper sa nu mai astept 24 d ani ca sa ajung si acolo;)..pupu

Ela spunea...

Julls o sa ai un musafir nou in lista very soon. Anunturile cu vanzari de terenuri sunt afisate prin Vatra Dornei, where I spy with my spies eyes.

Daca Laura ar vrea ca toata lumea sa vada marea, eu vreau ca toata lumea sa vada Ciocanestiul. And I'll do the best I can :)

Wow, ce poveste faina. Mi-ai facut pofta, poate ma duc si eu. Sometimes next year maybe. :P Si chiar ca mama ta is SO COOL. :) In loc sa fii tu in barca de rafting... :))))

radu spunea...

fata like stiu ca vrei sa faci reclama ciocanestiului, da chiar trebuia s-o pui pe giselle bundchen rastignita acolo pe pluta??? nu stiu cum naiba ai convins-o sa se imbrace in hainele alea, am auzit ca de cand a fost atacata de niste activisti de la protectia animalelor nu mai e aceeasi...
in alta ordine de idei, cum ai putut sa omiti cea mai...manoasa;)) resursa naturala a localitatii? fara de care nimic nu ar mai fi le fel?
da oameni buni, tin sa va anunt ca in ciocanesti barbati puternici, duri, caliti in focul vietii de muntean, cu pectorali de otel si abdomen de arama, goi pana la brau si cu nasuri foarte mari;)(nu intru acum in detalii despre teoria mea despre relatia direct proportionala dintre barbati si altitudine, da sa stiti ca e plauzibila si documentata) zburda liberi si nestaviliti prin ciocanesti!!! cam asculta ei manele, da nici un barbat nu e perfect, asta e rolul femeilor:D
dar bineinteles ca ela tinea totul numai pentru ea!!! ei bine sa stiti de la mine, barbati mai tari ca-n ciocanesti, in toata lumea nu gasesti;)

natty spunea...

uuuu ce draguta esti in poze :*
eu stiam de muult ca mama ta e foarte cool, stii cand mi-a povestit ca de ziua ei si-o pus piercing, v-ati imbatat cu romul din ceva bomboane de ciocolata si ati dansat la un botez? :))

Fotografu' spunea...

hai ca-mi place,

asta da mandruta de bucuresti!