The Science of Sleep

E genul de film pe care eu il numesc modern. L-am urmarit cu interes pentru ca dintotdeauna mi-ar fi placut sa pot inversa visul si realitatea dupa bunul plac. Nu-i asa ca cea mai dureroasa dimineata e cea in care te trezesti si iti dai seama ca el/ea nu e acolo, a fost doar un vis?
Acelasi actor din Amores Perros, Babel, Y tu mama tambien, de data asta intr-un univers frantuzesc. Ce frantuzoaice uratele :)

Cinema Paradiso
Au fost trei secvente care m-au incantat profund.. restul exact ca o ciorba lungita. Doar pentru cele trei.. si tot trebuie vazut. Ca sa vezi, un alt film italian care mi-a placut :)


Si daca ar fi sa mentionez un film cu adevarat bun..
Zilele acestea am revazut The Painted Veil

M-am gandit, din nou, la cum atractia dispare in timp ce dragostea creste cu timpul. La cat de nedreapta sunt fata de cei care ma iubesc. La vremurile bune in care traim. La cat de mare, frumoasa si diferita e lumea. La oameni si la suflete..

O lectie .. Poate cea mai mare provocare nu e sa astepti cele 99 de zile sub fereastra ei. Ci sa intelegi ca oricine iti cere sa astepti asa mult timp, de fapt, nu merita nici macar o zi.

L-am mai vazut pe Marky in Lunetistul, film de actiune pe care stiam eu de ce il evitam, Vanilla Sky, varianta USA a Abre los Ojos (ce tanara pare Penelope), Hartia va fi albastra, care mi-a amintit ce frica imi e de revolutie, razboi..

Incerc sa duc la capat American Grafitti, senzational timpul record in care ma adoarme, desi e dragutel.. In curand despre - California Dreaming, Gadjo Dilo si My girl Friday.