asa m-a nicknamed Andrei, "viitorul barbat extraordinar" care m-a invatat sambata sa sar like a pro in piscina unde mi-am petrecut ziua. Vara asta mersul la film, inotul si salatele usoare fac legea.

Tot printre activitatile de weekend, cele trei cunoscute odata sub numele de "Reginele whistului" s-au reunit pentru o partida de Rentz. Livia a tinut pentru prima oara tabelul si scorul si curios lucru tot ea a castigat. Well, that's a first :p

Regulile jocului de Rentz, 3 persoane

Se amesteca bine cartile de la 9, inclusiv, in sus. De fiecare data se servesc cate 8 carti fiecarui jucator. Persoana care a avut in liceu cea mai mare medie la matematica si care e cel mai putin suspectata de a trisa, va tine tabelul si scorul (toata lumea aduce carnetul de elev si recomandare in scris, de la cel putin un profesor).

Cel care e la rand alege ce vrea sa joace, si se haÅŸureaza jocul ales in dreptul lui. Se da la culoare mereu si nu ai voie sa incepi cu dame, popa roÅŸu sau caro (in functie de joc). Nu exista atu iar cea mai mare carte ia mana.

Cele sase mini jocuri sunt:
Dame - orice dama luata inseamna -60 de puncte
Romburi - orice romb luat inseamna -40 de puncte
Popa RoÅŸu - -100 de puncte pentru norocos
Whist - se aduna punctele pentru popa rosu si pentru orice dama, caro si mana luata (o mana = 20 puncte)
Rentz - vezi putin mai jos
Totale - se scad punctele pentru popa rosu si pentru orice dama, caro si mana luata (o mana = 20 puncte)



Rentz

Jocul de Rentz consta in etalarea tuturor cartilor pe masa in ordine, plecand de la valet. Cine pune as, are dreptul sa mai puna o carte. Daca inaintea ta s-a pus capatul mic, stai un rand.




Iese pe locul I cine termina primul cartile din mana. Pe locul II urmatorul. Ai dreptul sa refuzi jocul de rentz cand este propus de un adversar, daca ai in mana 4 capete din care 3 identice.

Primul loc - primeste 600 de puncte
Locul secund - primeste 300 de puncte
Ultimul loc - castiga experienta

Castiga cel care are cel mai mare punctaj la sfarsitul tuturor jocurilor sau cel care la sfarsitul jocului a ajuns la 0.

Duminica m-am dat cu rolele prin Herastrau. Am prins curaj si-am luat-o la vale pana spre insula trandafirilor dupa care am urcat iar la Expoflora. E palpitant cand nu ai frane. :)

Apoi l-am luat de mana si ne-am plimbat prin Gradina Japoneza. El a zis ca totul e kitsch (ţevi de bambus, monumente mai degraba chinezesti), eu am zis ca e frumos (peştele izvor, podeţe bune de echilibristica, pietriş in stil japonez) si-am vorbit pana a inceput sa-i placa si lui :)

Voi cum faceti fata caldurii?