Finding Neverland

Imi spusese Radu acum ceva timp ca filmul este despre viata autorului cartii Peter Pan, domn care fusese acuzat pentru ca petrecea prea mult timp pe langa copii.. (Desi mi se pare normal ca atunci cand scrii o carte despre gradina botanica sa iti petreci timpul in preajma florilor.) Temerile mele au luat sfarsit cam dupa primle 5 minute din film odata cu scena furtunii din sala de teatru .
Filmul nu este nici despre Sir Barrie, nici despre baietii doamnei Davies, nici despre Peter Pan. Finding Neverland e un spectacol al mintii umane si o desfasurare a unei imaginatii fantastice. Un film care incerca sa-ti aminteasca de incredibila noastra putere de a visa si de a reliza lumea in care dorim sa traim. Unul din cele mai bune filme pe care le-am vazut.

"Pentru ce suntem pe lume, daca nu pentru a-i distra pe vecini si pentru a rade de ei la randul nostru." (Mandrie si prejudecata, Jane Austen)

Coffee and Cigarettes

Filmul ofera in ciuda titlului o perspectiva obiectiva asupra acestor obiceiuri si se concentreaza mai mult pe discutiile ce au loc in jurul meselor din cafenele. Multi actori buni si cu toate astea numai secventa "Cousins?" mi s-a parut captivanta.

The way I see it cafeaua si tigarile sunt doar o modalitate de mijlocire a comunicarii sau de ocupare/pierdere a timpului. Ceva ce ii face pe oameni vulnerabili, le dauneaza sanatatii si ii subjuga prin dependenta. Daca te vad cu o canuta de cafea si o un pachet de tigari din care te pregatesti sa pufai stiu ca e ceva in neregula cu emotiile tale. Starea ta de bine depinde de ceva. Mai stiu ca esti predispus la depresii, la stari de nervozitate si la impotenta. The perfect boyfriend, right? :)

Amores Perros

Lupte de caini, familie dezorganizata, adulter, crima.. Gosh, I can't decide what I loved best about it.
Procentajul fapte bune/greseli ale personajelor e de 1/10. Amores Perros vorbeste si de dragoste.., dar de cea bolnavicioasa, prea slaba pentru a iti da puterea sa lupti, prea coplesitoare pentru a fi ignorata.
Puteam sa traiesc fara sa il vad :)