Am scris o carte despre tine..


Cum ai reactiona daca ai afla ca tu esti personajul principal al cartii cuiva?

In primul rand, evident e al doilea - but humor me, trebuie sa explic teoria mea in ce priveste "obsesiile marete". Pentru cei care au citit "What the bleep do we know?", "The Secret", sau in general carti de autoeducare, nu o sa vina ca o noutate faptul ca pentru a obtine ceea ce iti doresti trebuie sa te concentrezi pe acel ceva. Trebuie sa te gandesti cat mai des posibil la lucrurile care vrei sa sa se intample.

Citeam in "Think and grow rich" (Napoleon Hill) ca "sistemul de functionare al calculatorului electronic a fost proiectat sa fie f asemanator cu cel al creierului si al sistemului nervos. Tocmai de aceea calculatorul, precum creierul, functioneaza pe repetitie.. repetitie.. repetitie.." Asa se creeaza obsesiile, iar obsesiile sunt penultimul pas inainte de succes.

Tocmai de aceea ii admir pe oamenii capabili de obsesii marete (si sunt marete atat timp cat visul lor nu incalca legile universale). Ii vad ca inteligenti, perseverenti, curajosi, puternici. Ei sunt oamenii care "stiu ce vor" si care vor merge pana in panzele albe pentru a castiga.

Tocmai de aceea il admir, chiar daca subiectul obsesiei sale.. sunt eu.

"S.P." e un roman de dragoste in care Dan publica (fara voia mea) o mare parte din corespondenta pe care am purtat-o de-a lungul anilor (adolescentei mele). Mi-a trimis o copie a copertii acum cativa ani dar nu am reusit sa gasesc cartea in nici o librarie si-am renuntat. Thx to the Internet acum cateva zile am comandat-o online.

Ma gandeam la romanul - raspuns al lui Maitreyi, "Dragostea nu moare".. O replica in care sa prezint lucrurile asa cum le-am vazut/simtit eu, in care sa-i pot spune pentru ce imi pare rau si pentru ce nu, in care sa-i marturisesc daca am fost fericita cu el si daca m-a ajutat sa devin ce sunt acum. Din cate il stiu, si el astepta raspunsul asta.

I was not freaked out, am fost magulita. Si nu pentru ca ai scris o carte despre mine, ci pentru ca am fost enigma ta.

8 comments:

Diana spunea...

cu smecherie lansez inca o leapsa pentru tine. good timing what can i say...;)

Goja spunea...

O carte despre mine.. hmm.. sa citez din my favourites:

Aaah... tell me more about my eyes :D
sau.. varianta 2
But enough about me... let's talk about me :D

iioela spunea...

sau varianta 3
Enough talking.. let's get to business :p

right Goja? :)

Goja spunea...

Let's :P

Hellene spunea...

Foarte frumos. :) Si mie mi-ar placea sa citesc o carte in care as fi unul dintre personaje... E cea mai mare dovada de nemurire. :P

iioela spunea...

Si daca s-ar numi "Hellene cea Rea" si ar fi scrisa de cineva care nu te-a placut si nu te-a inteles niciodata? I don't think sooooooooo :)

Eu am avut noroc. Ela lui Gheorghidiu, nu.

Hellene spunea...

Mda, atunci n-ar fi asa magulitor, dar nu se poate scrie de rau intr-o carte despre mine. =)) glumeam. Chestia e ca indiferent ce s-ar scrie despre tine e clar ca ai marcat cumva existenta scriitorului de te-a facut personaj de carte. Si despre criminali in serie s-au scris carti si asta va duce la o celebritate mai mult sau mai putin pozitiva, dar important e ca pentru cineva cu talent scriitoriesc ai insemnat ceva. :)

natty spunea...

si eu as fi magulita daca ar scrie cineva o carte despre mine. Congrats! i mean...you're kinda like a star now! :D