Mi-a luat ceva timp de exercitii breath in - breath out ca sa imi revin cand mi-am dat seama ca acum 6 ani, cand aparea primul Shrek, eu eram in primul an de liceu. Like "goo goo ga ga". Iar al doilea in 2004. Cu alte cuvinte la aparitia lui Shrek eu nu stiam inca sa citesc, iar cand rula Shrek 2 eu dadeam bacul si examenele de intrat la facultate. Like "totally geek. yeah, totally."

Si cu toate ca le-am vazut cativa ani mai tarziu, in ordine inversa, cu intreruperi si trase fantastic de prost.. I have been shreked! Am asteptat cu nerabdare premiera filmului Shrek 3; am avut un calendar pe perete unde 3 ani au fost marcati zilnic cu cate un X, zi dupa zi verificam imdbul in speranta unei vesti, cu ochii rosii, cu degete tremurande..

5 markere: 20 lei,
3 calendare: 30 lei,
abonament internet: x00 lei,
analize medicale: gratuite, am pile
expresia de pe fata lui Puss cand iese ud din apa si se zbarleste: nepretuita.

Mi-a placut la nebunie. I was maaaaaad de fericita cand i-am revazut pe Shrek si Fiona, care e evident ca au facut acel lucru rusions pentru ca Fiona asteapta un capcaun mic, Donkey si dragonita lui care nu explica prea clar de unde au aparut magar-dragonii din moment ce pe scena din vas Donkey il intreaba pe Puss: "how exactly does it happen?" - lol, Puss, care kicks asses, Gingerbread Man, Pinocchio, Three Pigs, care porcusori pe mine ma termina like ROFL aaand everybody else pentru care faceam eu fan cluburi prin corespondenta cand eram mica (Fat Frumos, Alba ca Zapada, Cenusareasa, Mark Owen, Brandon Iron .. uh, gresit categorie). :)

Mi-a placut mai mult decat celelalte poate si pentru ca a fost un film mai mult pentru 20-30 decat pentru copii. Spun asta pentru ca dilemele gen "Am I ready to be a father?" nu cred ca sunt pricepute f b de pitici. De aemenea umorul e un pic cam crud.

Mi s-a parut mult mai amuzant, smart, plin de viata. Trasaturile caracterelor, emotiile lor au fost mult mai bine redate. Tin minte cand naufragiaza pe plaja ca urechile lui Shrek sunt incredibil realizate, lumina soarelui le da o nuanta de roz, la fel ca urechile noastre pe timp de zi. Nu ma asteptam la asta. Foarte multa atentie la detalii which really payed off.

Povestea e de fapt cu totul incantatoare tocmai pentru ca frumusetea vine din cele mai neasteptate lucruri. Capcaunul cel care traieste povestea de iubire si Fat Frumos, rau-facatorul, care nu are parte de un happy end.. like, isn't that something? Toate personajele copilariei noastre, cateva generatii bune, expuse intr-o maniera atat de originala si de ha ha funny.

Shrek are copii.. wow.

Fabulos, multumesc, la revedere.