Domnisoara Brodie in floarea varstei"Cleopatra had her way
Matahari too
Whether they were good or bad
Is strictly up to you"
zice Madonna in "Like it or not"

Cam asa e si cu domnisoara Brodie, o profesoara cu gandiri liberale care alege un grup de eleve pe care sa le invete despre adevar, bun si frumos in loc de matematici plicticoase si conjugari restrictive.

Teatru, galerii, ceai in intimitatea casei domnisoarei Brodei, intalniri distractive in care fetele sunt invatate despre maniere si arte, unde le sunt povestite intamplari despre viata amoroasa a profesoarei lor aflata in floarea varstei.

Miss Brodie isi dedica intreg timpul anului scolar incercand educarea elevelor asa cum gaseste ea de cuviinta mai favorabil pentru un viitor de succes, constituind astfel un principal factor de influenta in formarea lor.

Un mister ce asteapta sa fie descifrat si o multime de povesti amuzante.. :) se gasesc in cartea lui Muriel Spark.

4 comments:

Insideout spunea...

Ok, so, assuming that the newer your post, the higher your interest in its comments, as vrea sa iti recomand un film p care nu l-am vazut trecut in lista ta, dar care, dupa parerea multora, este printre cele mai bune din toate timpurile, clasat pe locul 41 pe imdb.com.
Se numeste "El Laberinto del Fauno",Spania, 2006, regizat de Guillermo del Toro. Titlul sub care probabil o sa il gasesti este "Pan's Labyrinth", in traducerea regizorului. Nu iti dau alte detalii, doar ca se apropie ca tematica de "La vita e bella", dar parerea mea e ca il depaseste prin jocul de ansamblu al actorilor, prin originalitate si profunzime. Astept o parere despre film pe florin_magnus_florin@yahoo.com, daca ai timp.

Diana spunea...

abandonasem cartea pe la mijloc dar uite ca postul tau mi-a dat asa un chef sa o reiau :)

iio spunea...

@diana sa-ti spun un secret: probabil e genul de carte pe care o abandonezi la jumatate, pentru ca si eu am facut asta. De-abia acum cateva zile am regasit-o si i-am ajuns la sfarsit.

De ce oare nu ne putem relua si visele din punctul in care s-au oprit?

Diana spunea...

poate pt ca nu mai avem aceeasi incredere in noi sau exuberanta :)