Suntem 5 generatii acum pe pamant, si e incredibil cum evenimentele pe care le-am trait si lumea pe care am cunoscut-o de la nastere ne fac extrem de diferiti intre noi ca generatii, si asemanatori intre noi, ca membrii ai unei generatii.



Am aflat din clipul de mai sus ca in 2011 mai erau doar 4 milioane de oameni ramasi din cea mai in varsta generatie, numita the Greatest Generation (strabunicii nostri care au prins Marea criza economica, Marele razboi).

Ca in America niciun membru al The Silent Generation, generatia dintre primul si al doilea razboi mondial, nu a ajuns vreodata presedinte si ca au avut cel mai mare procent de oameni angajati, desi femeile nu aveau inca prea multe oportunitati pe piata muncii.

Ca generatia Baby Boomers, a parintilor nostri, a fost prima generatie in care femeile nu se mai casatoreau virgine, o revolutie sexuala avand loc dupa inventarea si popularizarea pilulei contraceptive. Aceasta a ramas in continuare si generatia care a consumat cele mai multe droguri.

Generation X, generatia fratilor nostri mai mari, a fost generatia pop culture, care s-a indatorat cel mai mult la banci. Iar noi generatia Y, suntem primii care nu se mai casatoresc atat de mult, nu mai sunt atat de religiosi, si suntem optimisti, chiar daca am crescut in criza, probabil datorita impactului internetului.

Generatia Z nu stie o lume fara internet sau social media, si a crescut vazand un presedinte negru si  dreptul oamenilor de acelasi sex de a se casatori. Interesant e ca din aceste motive ei iau mult mai putin in serios problemele sociale, discriminarea, lucru pe care il observasem si eu in atitudinea lor de respingere a feminismului.

Iar generatia Alpha va fi cea mai bine educata si cea mai bogata. Daca strabunicii au fost primii care deschideau zborul spre luna, ei sunt cei care vor face zboruri comerciale spre luna.