Le vad si cand muncesc si cand vreau sa ma relaxez, dar nu prea mai apuc sa scriu despre ele. Asa ca se pare ca am sa continui ideea de anul trecut, si care va deveni cel mai probabil traditie, si am sa va prezint in acest articol special, ca un fel de decernare de premii, cele mai bune filme vazute in 2017.


Filmele de nota 10



Get Out


Cat de bun a putut sa fie acest thriller? WOW! Un tanar negru ii va cunoaste pentru prima oara pe parintii albi ai prietenei lui, dar nu are idee ce il asteapta. Nici eu nu aveam asteptari prea mari de la film, fiindca joaca in el una din fetele din serialul Girls, care nu mi s-a parut niciodata o actrita prea captivanta, dar de data asta pana si ei rolul i s-a potrivit perfect.


Split


Afisul prezinta deja in mare despre ce e vorba, deci nu are rost sa spun eu mai multe. Mergeti curiosi sa aflati povestea, veti ramane sigur lipiti cu ochii de ecran pentru jocul extrordinar al actorului. Un film captivant de la inceput pana la final.


It


Hmm... observ un pattern, mi-au cam placut filmele de groaza anul acesta. Desi It nu e doar un film horror, e si un film de aventuri si coming of age, deoarece e vorba si de povestea unor prieteni pre-adolescenti, ce trebuie sa invete cum sa fac fata unor probleme ale vietii. Un film chiar foarte foarte bun pentru genul lui.



Murder on the Orient Express


O, vai, Ela, ai dat 10 la un film adaptat dupa o carte de Agatha Christie, ce surpriza :) Da, dar promit ca am dat nota si tinand cont de cat de ingrijit a fost filmul, cat de interesanta a fost actiunea si cat de bine au jucat actorii. Iar cartea apropo e geniala, imi amintesc si acum cu cata organizare imi notasem detalii despre fiecare suspect in parte cand am citit-o prima oara, si cat de masca m-a lasat finalul.



Hidden figures


Nu stiu in ce gen sa cataloghez filmul fiindca am si ras, am si plans, am si tipat. Cel mai corect as zice ca e genul care te face sa realizezi cat de mult s-au schimbat vremurile, fiind vorba in el despre viata a trei doamne de culoare foarte inteligente, si viata lor la NASA, intr-o perioada cand negrilor inca nu li se permitea sa studieze in anumite locuri, sa aiba anumite joburi si altele... pe care va las sa le descoperiti.



In the Valley of Elah


Aici e foarte greu sa va povestesc orice despre film fara sa stric povestea, dar o sa fie pe gustul vostru daca va plac in general filmele cu detectivi, rasturnari de situatie. E un film mai vechi, din 2007, dar abia anul acesta am apucat sa il vad si merita sa intre pe o lista de filme foarte bune, clar.


Buna! Ce faci?


Un film romanesc, comedie romantica, filmat frumos, cu o poveste draguta si o distributie excelenta. Cei care ati folosit site-urile de intalniri, o sa va distrati urmarindu-l. Daca nu ma insel l-am vazut online pe Youtube, pe canalul CINEPUB, unde sunt urcate foarte multe filme romanesti bune, desi din pacate nu si urmatoarele, sau cel putin, nu inca.



Un pas in urma serafimilor


Tot un film romanesc, inspirat din viata reala a unor tineri studenti la seminarul de ortodoxie, adica viitori preotei. Pe langa ca e un film extrem de ingrijit, fiecare scena fiind ca un tablou, actiunea e buna, iar modul in care privesti personajele, si pe cele bune dar si pe cele rele, se schimba neasteptat de-a lungul filmului.



 6.9 pe scara Richter


Un alt film romanesc neasteptat de bun, despre o perioada nebuna din viata unui actor bucurestean ingrozit de cutremure, saturat de depresiile si crizele sotiei, si in viata caruia va aparea un personaj neasteptat. Realitatea se imbina cu visul si astfel asistam la o comedie minunata.


Mi-au mai placut si Liza zâna-vulpe (unguresc), Gangs of New York (nu mi-a venit sa cred ca e inspirat dintr-o poveste adevarata a New York-ului), The Edge of Seventeen, dar si comercialele Logan, Ghost in the shell, Mumia, Moana, Wonder Woman, Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, War for the Planet of the Apes, Valerian and the City of a Thousand Planets.

Pentru atmosfera de iarna desi dark meruta mentionate si Wind River si The mountain between us, iar daca vreti ceva lacrimogen aveti de ales intre niste filme surprinzator de frumoase: Hacksaw Ridge, Wonder si The Greatest Showmen.


Comediile le tratez mereu mai bland, si dau note mari daca au fost funny si relaxante, cum ar trebui sa fie, si nu neaparat opere de arta cu semnificatii profunde, iar cu acest lucru in minte zic ca merita vazute, Naked, Sausage Party, Tucker and Dale vs Evil si A Bad Moms Christmas.



Iar la seriale de mentionat ar fi Day 5 si Dark, bune daca va plac misterele, si The Orville, un fel de Star Track funny dar si foarte bine realizat, cu tot felul de lumi si situatii cu legaturi subtile la realitate.

Ce nu mi-a placut deloc si consider ca au fost bani dati degeaba si timp pierdut: Mother (incercati in schimb The Square, daca tot o sa va uitati la un film prost plin de semnificatii, macar sa aiba actiune ok), La La Land, Blade Runner 2049 (sorry fanilor), Beyond the Skyline (sorry Crixus), The Place Beyond the Pines (alt film cu Ryan Gosling hmm), Jackie, King Arthur: Legend of the Sword, Acasa la tata... si gata, cred ca am suparat destula lume.

Credeti ca am ratat ceva bun din 2017? Let me know down bellow.