Nu cu foarte mult mai departe de Therme sau de Edenland Park, se afla Snagov, un alt obiectiv turistic de interes local, cum e prezentat de o pancarta la intrarea si iesirea din localitate, de vazut mai ales daca va e dor de o plimbare prin natura.


Noi am mers la Complexul Astoria, o baza turistica unde se gasesc terenuri de sport (de tenis, de bachet..), un restaurant aproape de lac, o piscina mare care functioneaza insa doar vara, si un hotel care trebuie verificat telefonic daca mai functioneaza, in caz ca va interesa.


Dupa ce am luat masa, ne-am dus la ponton pentru a inchiria o barca. Planuiam sa ajungem asa la Manastirea Snagov, cea unde se spune ca ar fi inmormantat Vlad Tepes. Pana la urma am ales sa ne duca si sa ne aduca domnul care inchiriaza barci, cu salupa lui.



Manastirea Snagov se afla pe o insula si inainte putea sa se ajunga la ea doar pe apa, insa au construit intre timp si un pod, accesibil insa doar dinspre Silistea Snagovului.


In interiorul bisericii se afla asa zisul mormant al lui Vlad Tepes si una din cele mai vechi picturi murale. Pictura il reprezinta pe Neagoe Basarab, care a ctitorit biserica.

Niste cercetari arheologice din 1933 spun ca pe locul bisericii a existat un vechi sit dacic. Iar in istoria recenta insula a fost folosita ca centru de corectie, inchisoare. Mai multe informatii o sa gasiti pe panoul din biserica, sau va poate povesti ghidul.

In plimbarea pe insula o sa gasiti in spatele bisericii un spatiu verde mare, folosit in weekenduri de fotografi. Dar si gradinile si animalele maicutelor de la manastire.




La plecare domnul cu salupa ne-a dus printr-un tur al caselor de pe lacul Snagov. Asa am reusit sa vedem de aproape frumusetea aceasta de casa, care desi pare un palat din vremuri vechi e o constructie noua, inca nefinalizata. Am invatat de la el si diferenta dintre lotusi, cei ce se vad in imagine pe lac, si nuferi.


Drumul inapoi spre casa din Snagov in Bucuresti a durat fix o ora, mai putin decat stai in trafic uneori spre serviciu, iar excursia ne-a ajuns undeva la 200 de lei cu totul, 50 de lei masa, 50 transportul pe uscat si 100 pe apa :) In concluzie a fost frumos, merita vizitate locurile, macar o data.