Dupa ce am aflat ca sa mananci carne rosie e la fel de rau cu a fuma, fiind un factor cancerigen de gradul unu (impreuna cu alti factori scary mentionati aici).. Ca endometrioza, acneea si anemia, care sunt bolile care ma chinuiesc, sunt legate de consumul de lacate.. Si ca somonul si ouale pot duce mai mult decat zaharul la diabet... cred ca ma asteapta veganismul. 




What the Health e un documentar din 2017 care explica multe din lucrurile acestea, si il recomand pentru ca are multe informatii bazate pe studii, si nu e genul de documentar care vrea sa socheze ci sa educe. E facut de un tip de vreo 30-40 de ani care vroia sa stie cum sa se fereasca de boli si care nu intelege de ce nu a fost avertizat, mai mult, de ce toate asociatiile de sanatate inca recomanda ceea ce a fost catalogat ca si cancerigen sau foarte toxic.

Un alt clip pe care l-am gasit din intamplare pe internet imi daduse oricum ideea sa incerc sa mananc mai mult legume. Baiatul acesta cu acnee extrem de grava a reusit mancand supradoze de legume sa scape de acnee si sa i se vindece mult mai rapid cicatricile. 



Asa ca vreau sa schimb foarte mult ce mananc, si ma intereseaza in special mancarea sanatoasa care nu trebuie gatita, sau care poate fi cumparata gatita de la orice magazin (aka in ziua de azi, orice Mega) si la preturi rezonabile.





Avem odata fructele si legumele.. Minunate, doar le curatam sau spalam si gata masa. In loc de omleta sau iaurt dimineata, merg perfect fructele, de ex banane cu migdale. La pranz paste, orez, fasole, humus cu tabouleh sau altele, iar seara salate si supe.

Pana acum am gasit produsele Fru Fru ca o solutie foarte buna. Se gasesc la aproape orice Mega, la preturi ok, si au supe de spanac, de mazare, de dovlecei, de fasole, si tot felul de paste, cu si fara carne (pana ma lamuresc cu Vitamina B12 nu vreau sa renunt total la carne, dar clar voi scadea consumul si mai mult).

Au humus preparat in diverse feluri, quinoa, si alte salate (inclusiv unele foarte scumpe, dar nu ne obliga nimeni sa le luam chiar pe acelea). Inainte luam si iaurturi / lapte cu taitei de la ei dar de acum incerc sa nu. Nu e postare platita si ma intereseaza cat mai multe idei de mancare sanatoasa care nu trebuie gatita deci daca mai aveti idei va astept comentariile.

PS: Am incercat si un bistro raw vegan din zona, mancare foarte buna dar preturi foarte mari. Sper veganismul sa prinda tot mai mult si sa devina mai mare si mai accesibila piata.