Observatorul in 1910. Sursa foto: site-ul astro-urseanu.ro

Azi 3 decembrie 2016 s-a redeschis Observatorul Astronomic din Bucuresti, zona Romana - Victoriei. Ma puteti auzi si maine la Radio Romania recomandandu-va sa il vizitati, in principal, fiindca e o experienta inedita.

Pentru 5 lei cat costa biletul de vizitare, 3 oameni pasionati de astronomie, pe care ii gasiti pe acoperisul cladirii, va vor arata prin telescoape lucruri care nu se vad nici cu obiective profesioniste de fotografiat, daramite cu ochiul liber.

Tot ei va vor povesti ce e cu craterele de pe luna, de ce prin telescop se vad uneori doua stele de diferite culori chiar, desi cu ochiul se observa doar una in acel loc, cum reusesc sa surprinda o planeta fara sa modifice pozitia telescopului mereu, raportat la miscarea Pamantului..

Cladirea a fost modernizata si exteriorul este deosebit de frumos. La mezanin puteti vedea niste picturi frumoase pe tavan, la etaj o expozitie cu piete fotografiate de sus cu drone, iar in camera cu scara mare de lemn, niste vitralii cu tot felul de simboluri legate de cer si stele, precum si un telescop vechi.

Programul de vizitare seara este joi, vineri si sambata de la ora 19:00 pana la ora 21:15, in aceasta perioada (din aprilie seara se va lasa mai tarziu, deci si observatiile vor incepe mai tarziu).

Iar pentru vizitare pe zi, pentru observarea soarelui, programul in aceasta perioada este miercuri (11-19:00), joi (14-17:00), vineri (14-17:00) si duminica (11-14:00). Cel mai bine este sa verificati site-ul astro-urseanu.ro pentru a afla exact.

Observatorul in 2016. Sursa foto: blog nwradu.ro