Am vazut aseara Ghosts of Girlfriends Past si iar m-am enervat cand mi-am amintit de Mihai Ion de pe Cernisoara. L-am cunoscut cand eu aveam 19 ani si el 26, pe un site de intalniri. Veneam dupa niste relatii nu simple dar frumoase, cu iubire si cat de lungi si bune pot fi la varsta adolescentei. Relatii normale si care nu ma pregatisera pentru ce avea sa urmeze. A fost o surpriza pentru mine sa aflu ca oameni ca el exista in realitate.

Personajul din Ghosts of Girlfriends Past ar fi un exemplu de astfel de om
dar cu incomparabil mai mult succes

Cand am vorbit online cu el prima oara mi s-a parut foarte interesant. Avusesem un schimb de replici amuzante si desptepte. Nu aveam net acasa asa ca in perioada urmatoare m-am perindat intentionat cat de des pe la net cafe-uri ca sa il intalnesc din nou online. Ii citisem profilul de atatea ori ca il stiam aproape pe dinafara. Din fericire a doua oara cand am vorbit mi-a cerut numarul de telefon si m-a invitat in oras. Abia asteptam sa ne intalnim.

Prima oara cand ne-am vazut am fost insa dezamagita. Ma asteptam la un barbat impresionant dupa increderea pe care o afisa online. In realitate era timid, firav, uratel. Am crezut ca va fi prima si ultima intalnire si am incercat sa nu fie totusi o pierdere de timp, sa ne simtim cat mai bine. Totusi nu a fost prea reusita intalnirea, tin minte ca atentia imi era atrasa de televizorul de la terasa unde am mers.

Dar era ceva in discutiile pe care le aveam cu el online, vocea lui calma, contrastul dintre comditiile lui de viata si increderea lui, si modul in care isi petrecea timpul (muzee, patinoar, bicicleta, salsa, filme, carti self-help), lucruri noi si atractive pentru o fata de 19 ani care locuia la cativa km de Bucuresti, care m-au tinut interesata, in ciuda comportamentului lui dubios, chiar urat:

Chiar daca ne intalneam, nu ma suna asa cum isi suna prietenii iubitele, nu vroia sa numeasca oficial ce avem o relatie, desi ieseam cu prietenii lui sau in vizita la prieteni de-ai lui (carora nu aveam voie sa le spun insa cum ne-am intalnit). Plus alte prostii pentru care acum as inchide in nas usa oricui. Dar deh, eram mica si cred ca mi se parea un mister care trebuia rezolvat.

Nu stiu ce mi-a venit intr-o zi si am cautat pe Google ceva ce imi spusese el, o replica care imi parea luata de undeva. Din link in link am aflat ca Mihai vroia sa fie un player. Replica pe care mi-o spusese era mot a mot luata din cartea unuia David DeAngelo care ii invata pe barbati tehnici si replici pentru a agata cat mai multe femei pentru a se culca cu ele. M-am simtit cum se simte oricine atunci cand realizeaza ca a fost jucat, pacalit.

Unul din citatele Gurului. Sunt destui acum si in Romania chiar.

Si azi ma enervez cand ma gandesc ca am fost fraierita cu niste replici din carti. Incerc sa il iert (ca sa ma calmez eu, nu de alta) gandindu-ma ca toti oamenii rai sunt asa din cauza la multe probleme, frustrari si complexe. Cum ziceam era firav, uratel, familie saraca, alte probleme.. Pe de alta parte e greu sa iti fie mila de cineva care te-a ranit.

Nu era nici foarte stralucit fiindca dupa ce am aflat lucrurile astea am pus la punct un plan de razbunare. L-am mintit si eu (printre minciuni fiind si ca as fi dintr-o familie cu bani, lucru care l-a facut sa-mi propuna sa avem o relatie - ca sa vezi ce il interesa pe el) si abia cativa ani mai tarziu i-am spus adevarul, cand i-am propus si sa fim doar prieteni. Probabil cea mai mare frica si lovitura de gratie pentru un player-wanna-be.

La urma urmei insa m-a afectat mult cum s-a jucat cu mintea mea in acei ani. Nu am fost indragostita de el ci mai rau, din cauza mixului lui de mesaje luate din carti am dezvoltat o manie sa ii obtin afectiunea, care cu greu mi-a trecut. Multi ani am tot visat ca ne intalnim si ma raneste iar.

Am luat legatura pe Facebook ultima oara doar ca daca pe mine 10 ani m-au schimbat enorm, discutia mi-a aratat ca el e exact la fel. Ba am impresia ca si acum tot o prietena mica de varsta are. Si de aceea si scriu acest articol, fiindca undeva pe un site de intalniri, la un patinoar sau la o sala de salsa sigur inca lurkuieste acest Mihai Ion (sau un altul ca el) cautandu-si urmatoarea victima. Voi fetelor sa stiti mai bine ca mine, si sa va feriti.

PS: Face si pe fotograful la conferinte de salsa dar nu e acel fotograf Mihai Ion care apare primul pe Google.

LE: Privind in urma simt ca am fost constransa sa fac diverse lucruri pentru aprobarea si afectiunea lui. Abuz, manipulare pshica, viol? Eu mi-am facut datoria si mi-am scris experienta, voi decideti daca vreti sa aveti de-a face cu pick up artisti si cum le mai place sa se numeasca.