Se apropie noiembrie si asta inseamna ca pentru mine vine luna NaNoWriMo - National Novel Writing Month, luna in care scriu, sau macar incerc, o carte.


Anul acesta vreau sa scriu fictiune si se dovedeste un lucru extrem de greu, deoarece sa scrii despre ce nu cunosti implica doua lucruri: o buna pregatire si o foarte buna capacitate de a minti.

Mi se pare incredibil cat pot minti George R.R. Martin's, J.K. Rowling, E. L. James si alti scriitori. Sute si sute de pagini de gogosi, minciuni in minciuni ca in inception, sa duca asa miciuna la un nivel de arta - chiar merita premiati!

Nu zic, imi mai scapa si mie cateodata cate ceva fals, dar am devenit foarte sincera si deschisa in ultimii ani, e o viata mult mai usoara asa, relatiile sunt mai bune, dar uite ca asta imi pune acum probleme. Trebuie sa invat sa mint iar, si nu oricum, profesionist.

Revenind la George RR Martin si ceilalti, acum ca sunt constienta ce capacitate de mincinos trebuie sa ai sa scrii fictiune, cand ma gandesc la ei mi-e si mila de saracii oameni din jurul lor. Cate minciuni nu le-ar fi tesut si lor autorii.

Vin dragonii, vin.. Vine chiria, vine.. :))