Daca nu existau vreo 3 miliarde de pagini web doar despre "things to do before you are thirty" mai ca mi-as fi facut griji ca imi bat capul cu asta. Dar un articol are chiar infricosatorul titlu "You'll Regret It If You Haven't Done These 30 Things Before before 30"! A trebuit sa fac o cercetare.

Listele de planuri de pe acest blog si de pe net m-au ajutat sa fac o trecere in revista, si asa arata to do list-ul meu, pana in 30 de ani si cat mai putin dupa:

- Daca e sa apar intr-o lista de oameni care fac ceva si au sub 30 de ani, doar in astea 6 luni se mai poate. Si chiar daca nu o sa fie notat, cam tot ce o sa fac o sa fie ceva ce am facut cand nu aveam inca 30 de ani.

- Cursuri de dans popular si cantat in cor sau/si la un instrument. Ambele mi-au facut mare placere in copilarie / adolescenta, si mi-e dor de ele. La cate cantece populare am auzit crescand in casa cu tata si canalele lui tv favorite, m-as putea face si cantareata de muzica populara.

- Cursuri de aerobic si yoga, mai ales daca o sa am norocul sa se tina foarte foarte aproape de mine. Drumul si inghesuitul la vestiare ma deranja cel mai mult. Si sa joc iar volei intr-o echipa mi-ar placea, dar, la fel, daca gasesc o sala de sport aproape unde sa se tina jocurile.

- Cursuri de make-up si cu asta inchei seria cursurilor, desi in functie de oportunitati, sper sa urmez caaaaaat mai multe. Mi-ar placea, legat de machiaj, sa am de Halloweenul acesta unul a la Day of the Dead.

- Gasit o cafenea unde sa imi petrec timpul, ca personajele din Friends, Seinfeld, Dream for an insomniac. Nu de alta dar la cum se anunta lucrurile cu firma noua, voi avea de stat ceva pe afara, si nu pare ca vor mai fi multe zile insorite de stat prin parc anul acesta.

- Mancat ciorba si mancare gatitita si cat mai sanatoasa in general, si dedus cheltuielile. Poate chiar la cafeneaua-restaurant, unde o sa imi petrec timpul. Si sa ofer o masa mare, poate cu ocazia Revelionului, prietenilor, la o petrecere de casa noua, sau prin ceva ca Feastly.

- Sa mi se faca fotografii zilnic, si cat mai multe portrete foto si pictate sau desenate. Sa filmez clipuri. Sa fac fotografii la locuri si oameni, cum sunt acum, ca sa ma surprinda mai incolo. Si sa scriu cat mai des in jurnal, sau pe blog. Cand ma gandesc cate amintiri mi-a salvat blogul acesta si jurnalul pe care l-am creat chiar in prima zi cand l-am intalnit pe Alex, si care are acum povestea noastra cu toate detaliile..

- Sa pictez din amintiri cateva locuri din copilarie, care nu mai arata acum cum mi le amintesc eu, dar pe care INCA mi le amintesc cum erau. Si alte cateva scene care au ramas cu mine peste ani. Sa pictez un tablou adevarat, poate chiar mai multe si sa am si o expozitie, e un vis mai vechi, si-am mai pictat si in trecut, dar, n-am ales cel mai bun suport.

- Sa scriu o carte non-profesionala, una ca La Medeleni, poate chiar ebook, gratuit, si poate chiar in noiembrie, de NaNoWriMo 2015

- Sa invat o limba straina nordica - norvegiana imi face cu ochiul - pentru ca oameni fericiti, tara bogata, rafinarii deci oportunitati proiecte inginerie. https://www.ntnu.edu/now

- Sa ii vad in realitate pe Ileana Vulpescu sau pe Benigni, pe Malaele si Tamara Buciuceanu, Stela Popescu si alti scriitori si actori mari

- Sa iau grant AdWords si sa fac reclame care sa apara la cautari legate de diete, care sa traga semnalul de alarma ca dietele nu imbunatatesc sanatatea si conduc doar la un surplus de kilograme. Sa ofer haine marimi mari, care sa le ajute si pe alte femei sa se iubeasca cum sunt

- Sa cant karaoke, sa merg la un meci pe stadion, sa mai vad cateva orase mari din Romania, ca Iasi si Oradea, sa citesc carti profesionale si sa le postez rezumatul pe blogul de marketing si publicitate, sa organizez un eveniment caritabil .. si cam atat pentru lista asta!

Ca si concluzie in urma a tot ce am citit online pe acest subiect; Imi plac listele care includ in ele fa voluntariat sau da de mancare unui sarac, sau alte lucruri marinimoase. Atatia oameni vor aduce atatea bucurii.

Lista aceea de la inceput cu titlu infricosator a fost groaznica pana la capat, incurajand troll-atul pe internet si bautul de cafea. Daca vreti o lista buna mai bine intrati pe aceasta (fara punctul 7 insa):
http://thoughtcatalog.com/madison-moore/2014/02/24-things-you-should-do-before-turning-30/

Am gasit in timpul cercetarii si 3 articole mai vechi de pe blogul meu cu surprize in ele:

http://ela.dizabillove.ro/2010/12/pareto-einstein-si-organizarea.html
se pare ca in 2015 planuisem sa imi iau casa, conform schemei

http://ela.dizabillove.ro/2010/08/bucuriile-mici-ale-casei-fac-fericirea.html
exact asa o sa fie dulapul de haine

http://ela.dizabillove.ro/2009/09/despre-opera-noastra.html
am bifat si meseria de fotograf

:) :) :) cum sa nu fie bine sa iti faci liste de dorinte? E miraculos cum se indeplinesc.