Un alt canal de Youtube ale carui clipuri simt ca ma invata multe lucruri este ecorner (ecorner = Entrepreneurship Corner). Apartine Stanfordului si are clipuri din lectii tinute de diversi antreprenori pentru studentii universitatii.

Am urmarit ieri clipul despre carisma si mi-a ramas in minte ce spunea Olivia Fox, lectorul, despre ceva ce ii tine in spate pe multi oameni: credem ca gandurile pe care le avem sunt adevaruri. Sfatul ei foarte bun e ca ar trebui sa ne privim gandurile ca pe niste grafitti.


Interpretarea mea e ca ar trebui sa avem atata incredere in gandurile care ne zboara prin cap cata avem si in grafitti. Si ca e bine sa ne punem la indoiala ceea ce ne spune vocea interioara si mai ales sa nu ne lasam infricosati sau deznadajduiti de ea.

Gandurile noastre sunt de fapt concluzii, notite pe care ni le-am luat in creier de-a lungul vietii, cat ne-am priceput sa intelegem din viata, sau instincte care pot sa aiba sau nu legatura cu realitatea.

Un om carismatic este prezent in moment si iti poate oferi toata atentia lui, pentru ca nu se lasa distras de ganduri. Cineva semi prezent intr-o discutie, pierdut in ganduri, lasa impresia de dezinteres, neseriozitate.

Iar lucrurile acestea se observa mai mult decat ne-am astepta din reactii usor false sau intarziate cu jumatati de secunda, si alte lucruri din limbajul corpului pe care interlocutorul le percepe.

Astfel, cand iti surprinzi ganduri care te ingheata ca "ceilalti vor observa ca am emotii si vor gandi ca...", scutura-te de ele sau schimba-le in ceva incurajant. Face bine la suflet si la carisma.