Facebook, Instagram, Youtube, Pinterest, si alte retele sociale, blogurile inclusiv, pot conduce la depresii la oamenii care se lasa intristati de faptul ca din ce postari vad sau citesc, pare ca ceilalti au o viata mai buna ca ei.

Daca nu esti atent poate sa te afecteze o frica de a nu fi acolo unde altii se simt bine. o frica da a nu fi la fel de bun ca altii, de a nu avea lucruri care pare ca sunt importante pentru ceilalti, si asa mai departe. Fear of missing out / FOMO ii zic americanii.

Care ar fi solutia?

Eu cred ca din orice avem in jur, si lasam sa ne intre destul de mult in viata, ca internetul, trebuie sa invatam neaparat sa luam ce e bun pentru noi, si cum sa nu ne lasam intristati si afectati de partile rele, ca fricile astea.

O mantra buna, unde prin mantra inteleg lucru pe care sa inveti sa ti-l amintesti singur la momentul potrivit ca sa te feresti de pase proaste, e cea din imagine:


Povestea fiecaruia e foarte complicata, si daca am face si cate o gramajoara de probleme si noi si toti cei cu, care ne comparam, e o vorba ca fiecare si-ar vrea-o inapoi tot pe a lui.

In plus cum zic si cei de la canalul de Youtube School of Life, in clipul despre FOMO: niciodata nu ai de unde sa stii, daca la petrecerea aia unde iti poate parea rau ca nu ai fost, chiar te-ai fi simtit bine.

Pe retelele sociale se arata de obicei momentele cele mai fericite, si poate nici macar, daca oamenii radeau doar pentru poza. E un mod tragic de a privi viata, sa tot romantizezi vietile altora, si-n timpul asta sa o amarasti pe a ta.

Trebuie sa inveti sa iei ce e mai bun din postarile pe care le vezi (gen "hmm, mi-ar placea sa fac si eu asta candva", "e o idee buna" etc). Un fel de Take only what you need from it, cum zic cei de la MGMT. Cat sa-ti fie bine.


LE: O solutie ar fi si sa incercam sa ne aratam mai multe behind the scene-uri. Suntem perfecti in imperfectiunea noastra, defectele ne arata mai reali, si chiar mai simpatici.