Am dat zilele trecute peste un articol de pe lilu.md numit "10 motive sa nasti un copil" care m-a socat. Aceste 3 motive de mai jos in special:

"4. E cel mai bun remediu antidepresie ÅŸi stres."

Pana la 25% din femei sufera de depresii post-nastere si doar 2% dintre noii parinti nu se simt stresati. Inainte de a stii cum sa faci fata depresiei si stresului nu as recomanda nimanui sa faca copil.

"6. ÃŽÅ£i depăşeÅŸti egou-ul. Acum toate forÅ£a ta vitală, toată dragostea ta nu va fi îndreptată către sine, ajunge câte straie de egoism am pus pe noi – a venit momentul să învăţăm să dăruim ce avem mai scump copiilor noÅŸtri. Iar ulterior acest exerciÅ£iu te va învăţa să o faci cu toÅ£i oamenii din jur."

Cat de egoist sa fii sa nu iti poti depasi ego-ul decat pentru copilul, care e in sine o mica replica ta? De ce nu era pana acum forta ta, dragostea ta indreptata si spre sot, daca nu si spre ceilalti oameni?

"8. Copilul te învaţă să nu renunţi. Acum ai pentru cine trăi, ai pentru cine te bucura, ai pentru ce merge înainte în fiecare zi."

Cat de trista trebuia sa fie viata si relatia cuiva, ca abia cand ajunge sa aiba un copil sa simta ca are pentru cine trai? De ce cineva care nu a gasit bucuria vietii vrea sa mai dea viata unui om?

Inainte sa devii parinte trebuie sa fii un om complet, fericit, care are timp si resurse pentru un copil. Daca astepti ca un copil sa iti dea forta si bucurie ii vei afecta si lui viata si ti-o poate afecta si el foarte mult tie, ca barbatului din imagine:


Continuare:


In incheiere, o poveste. La 20 de ani dupa ce in America s-a facut disponibila pe scara larga contraceptia, s-a inregistrat un minim istoric de violente, deoarece copiii care se transformau la varsta aceea in adulti care comiteau infractiuni, nu mai fusesera nascuti. Odata cu disponibilitatea contraceptiei au fost evitate sarcinile acelora care nu erau pregatiti sau pur si simplu nu doreau sa fie parinti.

O consider aproape o crima sa aduci o viata pe lume fara sa fii complet pregatit sa te ingrijesti de ea. Cei cu drepturile copilului ar trebui sa se preocupe si de faptul ca acum aproape oricine doreste poate sa faca copii, fara a da macar un examen, ca atunci cand vrei sa obtii permisul de a conduce o masina. In schimb sunt altii care militeaza ca avorturile sa fie interzise.

Sper ca in viitor binele sa triumfe si sa se rezolve si aceste probleme, tot de dragul copiilor care vor deveni in viitor adulti si poate parinti la randul lor.