Suficient de turistic, la o ora de Florenta intr-o directie, si tot la o ora de Cinque Terre intr-alta, Pisa e orasul perfect daca vrei sa te muti in Italia.


Eu cel putin m-am si vazut mutata acolo, lucrand ca fotograf care stie exact pozitiile in care sa-si puna clientul ca sa para ca sprijina turnul sau ca-l darama, dupa preferinte. Cerere ar fi zi si noapte.


Alex a cerut una in care sa il sprijine pe cel care sprijina turnul. Sprijinitul turnului inception :D


Mi s-a parut interesant sa merg aici cu Alex, care e inginer proiectant de meserie. Sa il pot chestiona dar de ceeee e inclinat turnul, sa vad ce parere are ca niste calcule gresite au dus la asa nebunie de obiectiv turistic. Cand la ei sa calculezi gresit in general e un cosmar. N-a rezistat si l-a indreptat insa din poze pe turn, o lucrare rapida de consolidare :D


Ma asteptam ca in Pisa singurul lucru turistic sa fie Turnul (si chiar ma gandeam ca poate nu s-ar merita drumul pana acolo), dar m-am inselat si am ajuns sa petrecem doua nopti acolo.


Pentru ca e un orasel turistic, care are tot ce e bun din orasele mai mari, la preturi mai convenabile, cazare, mancare, alte lucruri in magazine. Am si zis ca daca am reface excursia am zbura direct aici, ne-am caza la Francesco in al lui B&B La Sosta prin Airbnb, si de aici am pleca in mini excursii de o zi in toate directiile.


In Pisa te intampina portocali pe strada, asa, ca si cum n-ar fi mare lucru,


lucrari artistice, intr-un parc oarecare de copii,


parcuri cu Wi-Pi (internet gratis pentru localnici) si surprize.


Pentru ca dupa ce renuntasem la cursul de fotografie de peisaj de la Roma am avut surpriza sa gasesc curs de fotografie in Pisa.


Cu aparatul meu Nikon de vacanta nu mi-a iesit mare lucru dar am mai capatat un pic de tehnica si de experienta si mi-au venit idei noi cu ocazia fotografierii modelului in afara studioului.

Desi am dormit la Pisa doua nopti, una din zile ne-am petrecut-o la Cinque Terre. Dupa ce, tot printr-un pliant, am descoperit ca e doar la o ora de mers cu trenul. Mai multe despre asta insa in postarea viitoare.