La o editie recenta a show-ului Romanii au talent, Mihaela Radulescu, acum una din persoanele din juriu, i-a spus unei fete (normoponderala si cu un corp atletic, de altfel), ca trebuie sa slabeasca daca vrea sa mearga mai departe in competitie.

Cele doua dansatoare, din care niciuna nu are nevoie de fapt sa slabeasca, ci de un juriu mai educat

"Daca la etapa urmatoare nu ai cu cinci kilograme mai putin, nu treci de mine". Andra, si ea in juriu, a intervenit si a aparat adolescenta, explicandu-i colegei ca la acest show nu conteaza greutatea ci talentul. Mihaela a continuat insa cu remarcile discriminatoare.

O participanta la show-ul UK, care a fost aplaudata si laudata pentru performanta, desi era clar plus size

Draga dansatoare, imi cer eu scuze daca Mihaela nu o face si te rog sa nu incepi sa te joci cu greutatea ta.

Iart-o pe Mihaela, si sa fii sigura ca si ea a auzit foarte multe rautati la viata ei. Din pacate a considerat ok sa faca si ea rau mai departe. Valorile ei personale, dupa cum ai vazut in reactiile online, au fost contestate de zeci de mii de oameni.

Mai important insa: nu ii urma sfatul. Studiile arata ca orice greutate pierduta se castiga la loc in maxim 5 ani. Jocul cu greutatea te poate duce de la normoponderal la obez. Chiar si sa fii fost un sfat bine intentionat, sansele sa iti dauneze sunt de 99%.


Metoda de slabit care functioneaza: OBSESIA GREUTATII

Singura metoda de slabit care functioneaza pe viata este sa devii obsedata de caloriile lucrurilor pe care le mananci, obligata sa faci doua ore de sport intens pe zi pentru a te mentine. Tot restul vietii tale. Ca Mihaela.

Nu vei fi capabila sa iti iubesti corpul cu micile lui imperfectiuni si sa te concentrezi pe ce conteaza cu adevarat in viata: cum gandesti, cat iubesti, cat ajuti etc. Sa iti traiesti viata cum merita de fapt. Cum o traieste Andra.


O intrebare de ajutor poate fi deci: tu ca cine vrei sa fii?

Vrei sa fii ca cineva care nu te considera suficient de buna daca nu slabesti 5 kilograme si iti spune atat de ne-elegant, la televizor, in fata atator oameni, ceva pentru care nici macar nu este calificata sa dea sfaturi,

sau ca cineva care te-a apreciat, te-a incurajat, ti-a luat apararea cu empatie, si se bucura de un succes chiar mai mare decat persoana care te-a criticat, fiind naturala si fara sa se dea in spectacol?

Intotdeauna ai de ales.