Zilele astea am dat cum-necum de un vlog despre viata in Coreea de Sud si am aflat lucruri interesante despre ce au ei pe acolo, si noi, pe aici, nu.

Am sa va prezint in continuare cateva din lucrurile care mi s-au parut foarte cool, poate sunteti in cautarea unei idei de afaceri - v-as fi prima clienta :D

1. Dog Cafe - Cafenele unde te poti bucura de compania la o multime de caini, care isi fac de cap pe acolo si fac oamenii fericiti. Ar fi fost ciudat daca se servea mancare, dar se servesc doar bauturi cu capac, ceea ce face totul ok.



2. Cat Cafe - cum ai ghicit, cafenele pentru iubitorii de pisici. Ah cata blanita pufoasa buna de mangaiat. Cate torsaturi de ascultat. Locul are grija de pisici, au multe jocuri si locusoare la dispozitie, chiar si hainute. Nu e voie sa le ranesti, binenteles, dar nici ridica sau trezi daca dorm, e regula! :D


Sursa lostintravelsblog.com 
3. Princess Diary Cafe - Cafenea unde poti sa inchiriezi pentru o ora sau jumatate de ora rochii de mireasa (si costume de ginere), sau costume traditionale coreene. De dragul amuzamentului.

Sursa: doitwhileyoureyoung.org
Sursa: chroniquesduboutdumonde.com
4. The Cake Story - O cofetarie unde iti poti personaliza tortul.

Sursa trazy.com


Pe site-ul cofetariei se gasesc mai multe modele.

Alte lucruri interesante:

5. Cabina foto pentru mascareli - dupa cum am zis. Intri in cabina, te joci cu imaginea, faci poze.


6. Purse Museum - Un muzeu dedicat gentilor, posetelor.


7. Ice cream filled corn stick - Inghetata cu doua capete, intr-un corn de porumb (?). Mai au multe alte mancaruri ciudate (gandaci, chestii miscatoare) dar pe acelea nu le-as incerca :D O sa incerc insa pizza cu castraveti murati, asa cum o servesc ei, in loc de ketchup.


8. Calculul varstei - Alt "lucru" interesant mi se pare sistemul lor de referinta pentru varsta, Daca ai 28 de ani in Romania, in Coreea poti sa ai 30 :D Cum vine asta? In Coreea cand te nasti ai varsta 1. Cu fiecare Revelion mai adaugi un an.

9. Papuci in cladiri publice - In scoli, cafenele si chiar la serviciu in unele cazuri, dai jos incaltamintea stradala si te incalti cu papuci de interior. Daca ar fi sa ghicesc as zice ca asta se intampla fiindca se scuipa mult pe strada la ei, ca in China? Nu stiu, poate e doar pentru igiena.

10. La primul salariu, cadou bunicii pjamale - Un obicei de care nu am mai auzit, (sud) coreeni fac cadou bunicilor pijamale din primul salariu. Dar mi se pare dragut, un semn de recunostinta. Si un fel de gata, am crescut, te poti relaxa mai mult de acum.