V-am povestit mai demult ca mi-am facut un test ADN sa vad ce gene periculoase pentru sanatate am mostenit, si risc sa transmit mai departe, dar si de curiozitate sa vad de unde ma trag.

Dupa un update facut in Decembrie 2014 am avut surpriza sa gasesc in rezultatele genetice niste adaugiri pe cat de mici pe atat de surprinzatoare: urme de Ashkenazi si de Yakut.


Acum poate e totul doar in imaginatia mea, dar nu vi se pare ca seman cu femeia asta, gasita pe pagina Wikipedia despre Yakuts, imbracata in port traditional?


Yakutsii erau un popor turc si aveau doua triburi principale. Pot paria ca ma trag din cel nomadic, la cum imi vine sa-mi iau lumea-n cap zilele astea. :)

Cat despre evreii Ashkenazi, asa frumos zice pagina Wikipedia de ei..: the Ashkenazi made a 'quite disproportionate and remarkable contribution to humanity', and to European culture in all fields of endeavour: philosophy, scholarship, literature, art, music and science.

Einstein, Freud, Kubrick erau Ashkenazi. Pe de alta parte au o istorie tare dureroasa, evreii ducand-o greu de mai multe ori in istorie, nu doar din cauza nazistilor.

Interesant tare pentru mine, sa vedem ce or sa aduca si update-urile viitoare..