Un prieten foarte bun al meu, care nu imi impartaseste toate opiniile - iar asta e ok, are o vorba cum ca inainte sa scrii o carte trebuie sa citesti 1000 de carti.

Intr-adevar, azi, in general, pana ajungi expert in ceva relativ complicat, trebuie sa inveti mult si sa ai macar cativa ani de experienta. (Iar asta e o problema parerea mea, fiindca daca educatia ar functiona mai bine ai invata totul intr-un timp mult mai scurt - ceea ce incercam sa facem si prin cursurile Rezistenta Online).

Parerea mea insa e ca oricine are ceva sa ii invete pe ceilalti. Odata ce ai facut doar cativa pasi intr-un domeniu poti fi profesorul celor care nu au facut niciunul. Si o poti face mult mai bine decat cineva care e de zece ani in acel domeniu dar care nu isi mai aminteste fricile si nelamuririle pe care le avea la inceput.

La intrebarea "La ce varsta e potrivit sa scrii o carte?" raspunsul meu este: la orice varsta. Mi-ar fi placut sa stiu asta si sa scriu una cand eram inca un copil despre lumea asa cum o vedeam atunci, Ce invatasem atunci, ce credeam, ce simteam, povestile pe care le aveam in cap. Si ar fi fost o carte pentru alti copii mai buna decat putem sa scriem noi adultii acum.

Oricine ai fi, orice varsta ai avea, viata ti-a oferit niste lectii si ai aflat niste raspunsuri carora altora le-ar fi de ajutor sa le afle de la tine.