In articolul trecut va povesteam de Hour of Code si de jocurile asemanatoare cu Angry Birds si Mario, care ajuta la intelegerea conceptelor de baza ale programarii.

Pentru ca jocurile sunt pe baza de clickuri, drag and drop, chiar daca poti vedea codul creat, si poti intelege logica proceselor, nu scrii tu efectiv liniile de cod si astfel nu le retii si nu le intelegi complet, cum ar fi cel mai bine.

Jocurile pun baza, dar trebuie sa continui cu scrierea de cod pentru a avansa in invatarea de programare. Nu inseamna insa ca s-a terminat partea distractiva, sunt si in continuare metode fun de a invata.

Dupa Hour of Code va recomand Tutorialul celor de la Khan Academy -  Intro to JS: Drawing & Animation, care include multe exercitii de scriere a liniilor de cod.

Acesta incepe cu desenarea unor dreptunghiuri si elipse, colorarea lor, si continua cu crearea de grafica mai complexa, de animatii, totul prin folosirea de variabile, functii, repetari, conditionari etc.


Daca incercati sa sariti direct la ce e mai avansat, va puteti descuraja singuri, crezand ca e prea greu. Dar luati-o pas cu pas, si repetati lectia de mai multe ori daca e cazul, pana intelegeti ce si cum, si veti vedea ca e usor.

Credeti sau nu, dupa doar cateva zeci de linii de cod, scrise ele si dupa exemplu, o sa va vina natural sa scrieti (); dupa un verb, chiar daca initial poate pare ca nu o sa retineti. Dar you can do it! :)