Asa ca la sfarsit de 2014 a venit timpul sa trec in revista ce filme mi-au mai placut anul acesta.

Edge of Tomorrow


De la Hotel Budapesta incoace, cel mai mult mi-a placut the Edge of Tomorrow dar asta e tot ce au cele doua filme in comun, Edge of Tomorrow fiind un film de actiune, cu batai, dar interesant tare.

Interstellar


Nu este un film ca Gravity fiindca o mare parte din el are loc pe Pamant. Dar intr-adevar calatoria si locurile in care ajung persoanejele sunt de vazut, macar asa, dintr-o sala de cinema, cat mai ruleaza.

Exodus: Gods and kings


Imi plac filmele ca Exodus, fiindca aduc in atentie povestile interpretate cel mai ades in sens biblic, si pot ridica intrebari mai multor oameni: ce s-a intamplat de fapt acolo, cine a gresit si cum s-ar fi putut evita?

The Hunger Games: Mockingjay partea 1


Filme ca Mockingjay, Divergent, Snowpiercer cred ca au trezit simtul civic al foarte multor adolescenti si oameni in general, de aceea eu le sunt recunoscatoare si le promovez.

The Hobbit: The Battle of the Five Armies


Hobbitul din 2014 are aceleasi elemente de fantezie care mi-au placut si la celelalte filme, dar parca impresioneaza mai putin - ori poate m-am obisnuit eu cu efectele. Povestea insa e buna, merita vazut.

Fury


Un film despre razboi si ma bucur ca joaca actori buni ce vor atrage spectatori fiindca e bine sa nu ne uitam istoria. Daca v-a placut Inglorious bastards o sa va placa si Fury, dar asteptati-va la violenta.

Nightcrawler


Nightcrawler a intrat de curand in lista Top 250 Imdb. Eu m-am uitat cu greu la el fiindca e violent si actiunile personajului principal sunt lipsite de umanitate pe alocuri. Dar e un film care, vorba americanului, makes a statement.

Gone girl


In Gone girl, personajul principal, jucat bine de Ben Affleck, e acuzat ca si-a ucis sotia, a carei voce ne povesteste ce s-a intamplat in trecut, pe masura ce politia investigheaza cazul. Doar sora lui ii ramane alaturi, iar dovezile vor arata ca.. ramane sa vedeti.

A walk among the thombstones si The Equalizer



De filme in care Liam Neeson sau Denzel Washington fac dreptate pe lume cotonogind niste funduri de criminali si mafioti nu cred ca o sa ma satur niciodata.

The next three days


Un profesor, jucat de Russell Crowe, se vede pus in situatia sa trebuiasca sa isi salveze sotia, acuzata de crima. Mi-a placut ca apare si Liam Neeson pentru 10 minute in care il invata cum. :D

Let's be cops


Pe baieti ii stiu din serialul New girl dar in filmul asta au fost mult mai amuzanti.

A million ways to die in the west


Inca o comedie buna, toti care l-au vazut mi-au confirmat ca le-a placut,

Si cam acestea au fost. Sa imi spuneti daca am ratat ceva.