Pentru ca un pic de folosofie despre frumusetea vietii n-a stricat nimanui.

In primul rand s-o lamurim pe asta cu viata frumoasa.

Traim intr-o lume in care multe lucruri sunt frumoase fiindca asa sunt, ca natura, un apus de soare frumos, lucruri care ne incanta simturile si peste care dam intamplator.. Ca atunci cand simti mirosul placut al unui parfum pentru ca din intamplare ai trecut pe langa cineva, cand la radio se audio o melodie care iti place si pe care nu ai mai auzit-o de mult. Lucruri mici care ne fac fericiti si care ne apar in viata fara sa fii facut nimic special pentru asta.

Genul asta de frumusete a vietii tine de noroc insa, e ceva ce ni se intampla intr-o foarte mica masura in viata intr-un mod NATURAL. Sa ii spunem fericirea din intamplare.

Numarul de oameni fericiti din intamplare reprezinta un procent infim raportat la intreaga populatie. De obicei sunt cei care s-au nascut cu o anumita independenta financiara, ori au un talent sau au un ajutor care le deschide mereu porti fara ca ei sa fi facut mare lucru. Deci exceptii.

In rest fericirea se construieste. Oamenii ca mine si ca tine trebuie sa FACA ceva pentru a fi fericiti si pentru ca viata lor sa fie frumoasa. Sa te plangi ca viata nu e frumoasa tot timpul e ca si cum te-ai plange ca uneori ploua. Daca nu-ti place trebuie sa faci ce poti ca sa fii cat mai putin afectat.

Acum ca am lamurit asta, ca pentru frumusetea vietii trebuie sa facem ceva, sa vorbim un pic si despre ce putem face pentru a fi fericiti. Pentru ca sunt diverse metode de a rezolva asta, la fel ca atunci cand ploua: unii stau in casa, altii isi deschid umbrela, se ermetizeaza si continua sa mearga pe afara, altii isi fac un ritual care sa le faca placute zilele ploioase, iar altii se duc si danseaza in ploaie. Trebuie sa incercam mai multe variante si sa o gasim pe cea potrivita pentru noi.


Dancing and singing in the raaaaain

O solutie pentru fericire pe care v-o propun e cea a lui Eckhart Tolle. El ii incurajeaza pe oameni sa mediteze si sa se asculte. Sa vada ca in ei sunt doi oameni, vocea interioara, pe care de multe ori o identificam gresit ca fiind vocea noastra, si EUL interior. Undeva in noi, in ciuda vocii interioare care mereu pare ca are ceva de zis, se afla un EU linistit, tacut si care se poate bucura de viata in ORICE conditii; se poate bucura de fiecare picatura de ploaie si de fiecare raza de soare. Si fiecare din noi il avem in aceasta stare. Trebuie doar sa ne facem suficient de liniste in minte incat sa il simtim.

O alta solutie este entuziasmul. Nimeni nu poate fi trist cand e entuziasmat. De aceea studiile arata ca pur si simplu sa planuiesti o vacanta te poate face la fel de fericit ca si cum ai fi in vacanta. Asta e puterea entuziasmului.

Mai poti:
- sa faci cu regularitate lucruri care iti plac; sa iti pui muzica preferata, sa faci o plimbare in natura, sa iesi anume din casa pentru a admira apusul, sa te dai cu parfumul care iti place,
- sa elimini ce e negativ in viata ta, cum ar fi sa reduci la minim comunicarea cu cei care te incarca negativ, sa tai de pe lista de treburi de facut lucrurile pe care nu vrei sa le faci,
- sau poti incerca sa gasesti frumusetea din resemnare. Sunt oameni care ar putea schimba ceva in viata lor, dar prefera sa invete sa traiasca cu acel rau, poate pentru un bine mai mare. Cred ca mamele intra in general in categoria asta.

Si fiindca tot mentionam independenta financiara, acesta e clar unul din lucrurile care ne permite sa ducem o viata frumoasa. Sa ne trezim cand dorim, sa lucram la ce dorim, sa ne permitem lucrurile pe care le vrem.. Lucruri care se impaca mai greu cu viata de angajat de aceea incurajez antreprenoriatul, construirea unei afaceri.

Fiecare cu solutia care i se potriveste insa. Important e sa ne construim fericirea.