Tot vazusem pe net poze cu salina de la Turda si asteptam o ocazie sa o vad, dar orasul Turda parea asa departe. Weekendul acesta insa, dupa cum v-am povestit, am ajuns la Targu Mures, de unde mai sunt doar vreo 70 de kilometri pana la salina, asa ca am profitat si-am dat o fuga si pana acolo.


E interesanta vizitarea ei. In prima faza se merge printr-un tunel, lung cam de 700 de metri.


La jumatatea lui incep sa apara camerele care se pot vizita, si incaperile inalte de 13-14 etaje.


Nu sunt decat doua incaperi mari de vizitat si 2-3 camere mici, dar poti sa petreci destul de mult timp pe acolo. Au amenajat mese de ping pong, un lac sarat pe care te poti plimba cu barca, o roata de amuzament. In plus daca tii neaparat sa urci cu liftul si nu pe scari, poti astepta si o jumatate de ora la rand :P

E foarte placut sa vizitezi saline vara fiindca inauntrul lor e racoros, chiar frig. Pana acum am vazut-o pe cea de la Slanic Prahova, pe aceasta de la Turda, si am trecut acum in plan si salinele de la Praid, Targu Ocna, Cacica..

Am trecut in ultimul timp printr-o perioada cand nu ma mai pasionau excursiile, dar incepe sa-mi treaca. Pe moment insa ma declar "in a complicated relationship with travelling"