Na ca l-am descoperit si pe asta :)) Acum, sa nu credeti ca traiesc cu impresia ca sunt posesoarea unei inteligente iesite din comun, vreau doar sa astern aici cateva idei la care ma gandesc in ultima vreme. Poate o sa vi se para interesant si voua.

Acum ceva timp am dat peste un film din 1999 numit Dogma. E interesant fiindca se vorbeste mult in el despre religie si joaca o gramada de actori cunoscuti, comedieni si cantareti (Matt Damon, Ben Affleck, Salma Hayek, Chris Rock, George Carlin..).

Au fost mai multe scene pe care as fi vrut sa le retin dar cea care a ramas cu mine e una de la sfarsit, cand cineva il intreaba pe Dumnezeu care e scopul vietii, de ce suntem pe Pamant, iar ea (Dumnezeu e jucat de Alanis Morissette), in ciuda seriozitatii intrebarii, ii apasa cu degetul pe nas si rade, dupa care fuge si se joaca in iarba, miroase florile, sta in maini.. etc.


Ce am inteles eu din scena asta e ca suntem aici sa ne distram, sa ne bucuram de corpul pe care il avem, de lucrurile frumoase din lume. Lucru pe care il cam uitasem sa fiu sincera. Printre atatea liste de obiective si treburi, a trebuit sa vad asta intr-un film ca sa ma gandesc serios ca, la naiba, mai e nevoie si de niste joaca, poate chiar ca prim lucru pe lista de prioritati.

Cred in continuare ca depresia apare atunci cand nu faci destule lucruri care te fac fericit. Si ca trebuie sa ne ingrijim de fericirea noastra ca de orice altceva important in viata. Asa ca nu uita sa asculti cat mai des muzica care iti place, sa canti, sa dansezi, sa iti faci un ceai aromat, sa te joci, sa te rasfati cu ceea ce iti place, sa te vezi cu prietenii, sa faci ceea ce te face fericit.


Un alt gand legat de scopul vietii il am dintr-o discutie cu Alex, care mereu ma surprinde cu pareri foarte diferite despre viata fata de restul lumii. Stiti de exemplu cum toata lumea pare ca apara natura si animalele, plangand disparitia copacilor, a animalelor salbatice. E plin internetul de poze, clipuri si statistici triste in legatura cu acest lucru.

Ei bine viziunea lui Alex, sper sa o exprim corect, este ca scopul oamenilor pe Pamant este sa umanizeze planeta. Si asta pentru ca animalele si natura sunt groaznic de rele; animalele isi mananca puii lor sau pe ai altora, pe scurt sunt ucigase, si cine crede altfel e poftit sa incerce sa traiasca macar o noapte in natura cu animale salbatice sau inchis in camera cu un animal infometat si agresiv, fie el si domesticit. Stim cu totii ce s-a intamplat anul trecut cu saracul copil atacat de caini. Iar natura cu fulgere, alunecari de teren, cutremure, uragane si altele, numai prietenoasa nu o poti numi.

Si oamenii sunt rai prin natura lor, copiii de exemplu sunt rai unii cu altii, au instincte animalice, dar beneficiem de educatie si asta ne face mai umani. De aceea al doilea gand privind scopul vietii este ca suntem pe planeta aceasta pentru a o umaniza, nu doar pentru a o popula.


Daca v-ati gandit la subiectul asta si vreti sa va impartasiti parerea, sunt curioasa ce credeti voi.