In afara de o postare despre filmele alb negru preferate, se pare ca ultima oara cand am scris pe blog despre ce filme am mai vazut a fost in mai 2013. Parca nu imi vine sa cred ca a trecut un an de cand am vazut Life of Pi.

Asadar, cele mai frumoase filme vazute in ultimul an au fost:

Hotel Grand Budapest 

Grand Budapest Hotel are tot ce ii trebuie pentru a fi un film impresionat: poveste, personaje, privelisti, umor, atmosfera. Inca nu am cunoscut pe cineva care sa zica ca nu i-a placut. Mi-a adus aminte de Amelie si dupa cateva cercetari am aflat ca nu degeaba, au in comun oameni care au lucrat la ambele filme.


The Curse of the Were-Rabbit

Nu ma asteptam sa fie asa de bun filmul asta. Il aveam de mult in calculator dar a trebuit o calatorie lunga cu trenul sa ma faca sa ma uit la el. Nu stiu daca e chiar animatie, pentru ca personajele par facute din plastilina. Ce conteaza insa e ca e grozav si, dupa mine, asta se datoreaza atentiei la detalii pe care au acordat-o cei care l-au creat.


Kiki's Delivery Service

Ce mi-a placut la Kiki's Delivery Service e ca in el s-au combinat imagini din cele mai frumoase tari europene si au creat o lume in care mi-ar placea sa traiesc, daramite sa mai pot si zbura pe acolo precum mica vrajitoare din rolul principal. I-a placut si lui Alex asa ca nu as zice ca e pentru fete, dar daca vreti ceva mai de baieti, puteti sa va uitati la The Wind Rises, cea mai recenta animatie a aceluiasi director, in care in rolul principal e un baiat pasionat de avioane.

Alte filme interesante au fost:

 Snowpiercer

Vai, nu aveti idee cat m-am enervat urmarind filmul acesta. Dar o enervare buna, din aceea de iti vine sa muti muntii din loc. E vorba in el despre viata dupa ce Pamantul a inghetat, singurii supravietuitori calatorind cu un tren in care calatorii sunt impartiti pe vagoane dupa clasa sociala din care fac parte. Cei din fata trenului, bogatii, ii folosesc pe cei din spatele trenului, iar filmul urmareste revolta celor din urma si drumul parcurs de ei spre capul trenului. E un film dur dar promit ca o sa va puna pe ganduri si pe fapte.


 Ender's Game

Jocul lui Ender mi-a placut fiindca in rolul principal e un baiat firav dar cu un caracter puternic, care raspunde inteligent provocarilor, si care se dovedeste a fi cel mai bun strategist, intr-un viitor in care un pericol ameninta planeta. M-a surprins finalul si acum mai bine de 10 ani cand am citit cartea, si anul asta cand am vazut filmul. Daca va plac filmele cu twist and turns o sa fie pe gustul vostru si Ender's Game. 


The Immigrant  

The Immigrant prezinta povestea unei imigrante poloneze, daca am retinut bine, care ajunge in America impreuna cu sora ei, dar va fi foarte dezamagita de ceea ce gaseste acolo. Sunt unii actori a caror prezenta in film aproape iti garanteaza ca va fi unul bun. Chiar daca povestea e trista totusi jocul lor e foarte frumos si merita vazut.


Elysium

Elysium este, ca si Snowpiercer, tot despre lupta impotriva nedreptatii. Intr-un viitor in care bogatii au parasit Pamantul si traiesc beneficiind de o tehnologie care le permite sa isi vindece bolile, saracii servesc ca lucratori care le construiesc lucrurile de care au nevoie si nu au acelasi drept la viata. Matt Damon e actorul principal si Jodie Foster este personajul negativ.


Buried

Filmul e mai vechi dar nu am vrut sa il vad mult timp fiindca nu imi placea actorul. Cand am fost la Baile Herculane insa era singurul film de la televizor si asa s-a intamplat ca l-am vazut si am descoperit ca e un film bun. Pe scurt: personajul principal se trezeste ingropat si nu are mult timp pentru a se elibera. Atentie, spoiler: Era sofer de camion in Afghanistan si teroristi l-au rapit pentru rascumparare. Gaseste ingropat cu el un telefon si il foloseste pentru a comunica cu cei care l-ar putea ajuta dar si cu cei care l-au ingropat.


 Odd Thomas

Odd Thomas vede oameni morti dar si spirite rele care apar atunci cand un dezastru urmeaza sa se intample. Astfel de spirite umplu oraselul in care locuieste iar el, prietena lui si tatal lui, politist, trebuie sa opreasca ceea ce urmeaza. Mi-a placut filmul pentru ca totul se intampla pe un ton vesel si este frumos filmat. Cam ca in Zombieland, daca l-ati vazut.


The triplets of Belle Ville

O animatie despre o bunicuta care isi ajuta nepotul sa isi indeplineasca visul. Dar apoi ceva rau se intampla si ea trebuie sa il salveze. In calatoria ei le intalneste si pe tripletele din BelleVille, odata staruri ale Americii, acum niste batranele saracute care o vor primi in caminul lor si o vor ajuta pe bunica sa isi aduca nepotul acasa. E un film cu putine cuvinte si ceva muzica, dar cu multa dragoste.

Filme despre viata:

Frida 

Un film - biografie despre viata Fridei Khalo. Te va face sa vrei sa creezi ceva artistic.


Blue is the warmest color

Viata lui Adele si a iubitei ei, doua fete frumoase si multe scene fierbinti


 Blue Jasmine

Despre o femeie care isi doreste alaturi barbati bogati, si relatia cu sora ei.

Tot la capitolul filme despre viata va recomand si documentarul despre viata lui Nelson Mandela  si filmul Her.

Filme de actiune:

OldBoy

Oldboy cel facut de americani, este diferit fata de cel asiatic din multe puncte de vedere, dar la fel de intens.


Non-Stop

Asa multa tensiune in filmul Non-Stop cu Liam Neeson ca m-am foit tot filmul. Nu am reusit sa-mi dau seama cine era capul rautatilor si pot sa pun pariu ca nici voi nu o sa va dati seama, dar o sa va placa.


300: Rise of an Empire

Nu stiu daca pentru ca l-am vazut la cinema, sau mi s-au parut inteligente deciziile din batalii, dar mi-a placut 300: Rise of an Empire.

Usurele dar dragute:

The Internship

Filmul ii prezinta pe doi agenti de vanzari care vor sa se angajeze la Google, persoanele pe care le intalnesc si ce invata pe acolo. Daca v-a placut si Wedding crushers cu cei doi, o sa va placa si The Internship.

Croods

Croods e o animatie despre o familie preistorica care va trebui sa paraseasca pestera in care tatal incerca sa ii tina pe toti in siguranta, pentru a gasi un loc nou unde sa locuiasca. Fetei nu prea ii place sa asculte de tatal ei, tatalui nu ii place de bunica, dar tensiunile din familie sunt cele mai mici probleme din film fata de ce va urma. Bun de vazut cu nepoti / verisori mai mici.

Cand e vorba de SERIALE singurele care m-au prins in ultimul an au fost:

 Rizzoli & Isles

Rizzoli este o politista din Boston iar Dr Isles este medicul legist. Impreuna rezolva cazuri, dar pe langa asta traiesc povesti de dragoste, fac sport si iti fac pofta de miscare, sufera, iarta.. crime, dragoste, drama, mister si actiune.. de toate :)

Mom

Mom e un serial de comedie despre o mama, mama ei, si relatiile dintre generatii. Tare simpatice persoanjele principale.


Cam asta ar fi ce mi-a placut mie, sa-mi spuneti daca aveti recomandari.