Cafeneaua Lente de la Armeneasca

Am dat peste Lente in timp ce cautam pe Google "cele mai bune cafenele din Bucuresti". Si cum necum, in ziua urmatoare, prietena mea Dana mi-a propus sa ne vedem chiar la cafeneaua Lente de la Armeneasca.

O avea mai multe povesti cafeneaua dar eu va prezint ce mi-a placut mie cel mai mult si anume Povestea Meniului.

In fiecare sezon cafeneaua isi schimba meniul organizand un concurs de idei prin care primesc idei de meniuri, premiind-o pe cea mai buna cu 100 de euro dar si cu mentiunea autorilor (si a datelor de contact) pe prima pagina a meniului. O vizibilitate care nu-i de ici colea, meniul fiind rasfoit zilnic de zeci de oameni.

Si ca tot vorbeam de EDU, Lente tine mult sa se pozitioneze pe nisa de edutainment = education + entertainment. Iar slogan-ul lor e We welcome kids, bikes, pets and open minded people. Cum sa nu-ti placa de ei?

1000 de chipuri - Wine Bar-ul de pe 11 iunie

Am trecut de mai multe ori pe langa "1000 de chipuri" dar credeam, si nu e nicio gluma, ca vand icoane. Nu stiu exact cum facusem asociarea asta ciudata dar cred ca are de-a face cu biserica de la 11 iunie, un magazin din apropiere care vinde obiecte sfintite si preotesti si porunca "Sa nu-ti faci chip cioplit".

Am descoperit ca e Wine Bar abia cand m-am vazut cu Vera in fata localului si mi-a propus sa intram. Nu doar ca e foarte frumos inauntru si se vede la fel de frumos si ce e afara printr-un perete mare de sticla, dar povestea vinurilor merita impartasita - iata deci, o impartasanie pe care o aprob.

Daca am inteles eu bine, detinatorul barului a cumparat mai multe hectare de teren de vie de la diverse persoane. Iar vinurile le-a denumit dupa proprietarul lor initial punandu-le si poza pe eticheta, in semn de respect pentru cei care au muncit terenurile atatia ani inainte sa le cumpere el. Daca ajungeti pe acolo cereti sa vedeti vinurile respective, sunt ceva deosebit.