La prima mea intalnire cu Alex ne-am plimbat pe stradutele din Centrul vechi si de pe langa Universitate. Eu priveam cu ochi romantici fatadele cu diverse sculpturi vechi, el privea cu ochi de inginer proiectant constructiile vechi din caramida ce nu or sa reziste la urmatorul cutremur mare. Si mi-a spus atunci ca macar un fluier ar trebui sa existe in fiecare casa, in caz ca vreodata ai nevoie sa te faci auzit de printre daramaturi.

Printre lucrurile pe care ni le-am luat cand ne-am mutat impreuna a fost si un fluier si il tinem amplasat strategic ca sa ne fie de ajutor in caz de ceva grav. Dar am vrut sa venim cu o solutie mai buna de atat, sa facem ceva care sa reziste la cutremur si sa-ti creasca sansele sa supravietuiesti. Asa ca eu am venit cu tot felul de idei si el cu tot felul de inginerii, iar anul trecut am brevetat un birou de protectie in caz de cutremur.

Cutremurul de azi dimineata mi-a dat imboldul sa va povestesc despre acest birou si sa anunt ca in curand va putem ajuta cu mobilier de protectie in caz de cutremur (linkul merge spre blogul nostru cu diverse cifre si statistici, si va deveni la un moment dat site de prezentare). 

6 octombrie 2013 cutremur de 5.5 grade pe scara Richter

Solutia noastra este un birou, similar cu cel pe care tinem calculatorul acasa sau la serviciu, dar care e gandit astfel incat sa iti poata salva viata in caz de cutremur. Zilele acestea am pregatit impreuna cu un coleg de-al lui Alex randarea biroului 3D, am ales culorile in care il vom realiza si prezenta, dupa care va urma pasul final, productia.

Chiar daca nu veti putea achizitiona biroul, faceti-va un plan bine pus la punct de ce veti face in caz de cutremur de 100 de ori mai mare decat cel din dimineata aceasta (pentru ca asta ar insemna un cutremur de gradul 7). Achizitionati un fluier, faceti o mica trusa de prim ajutor, verificati cu cineva care se pricepe la rezistenta peretilor daca ar fi o idee buna sau nu ascunsul sub tocul usii, simulati unde ar fi cel mai bine sa stati si de ce o sa va tineti in caz ca totul o sa sara prin casa..

Pentru majoritatea dintre noi cutremurele sunt lucruri de care ne amintim din pacate doar cand au loc. Speriati ne punem in tocul usii sau intr-un triunghi de protectie, daca nu inghetam complet, sperand ca nu o sa se intample ceva rau. In curand va exista insa o solutie accesibila si sper sa va gaseasca si pe voi mult mai bine pregatiti urmatorul cutremur.