Zilele trecute am vazut politisti umbland doi cate doi lipind afise la metrou si impartind pliante care reamintesc oamenilor sa nu isi vanda voturile.

Repet: politisti care lipeau afise si imparteau pliante.

Ma intreb, oare cati oameni angajati sa faca programare sa zicem, sau chiar PR, s-ar duce sa lipeasca afise si sa imparta pliante cu serviciile firmei lor?

Va spun eu: putini. Din orgoliu, de rusine, din lene. Dar politistii o fac.


Politia, spre deosebire de cei care organizeaza concerte si targuri, nu are bani sa plateasca niste baieti sa lipeasca in locul lor afisele. Politia, si nu doar a noastra ci din lume, are o grava problema de fonduri. Pentru ca banii nu se fac, in general vorbesc, aparand oamenii ci inselandu-i.

De aceea politistii fac cercetari, urmariri si ridica infractori cu dotari (masini, calculatoare si pistoale) mai vechi decat ar trebui. Iar asta le pune de multe ori viata in pericol. Si stiti pentru ce salariu?

De aceea cred ca politia functioneaza multumita unui singur lucru: oamenii care o formeaza.

De aceea azi prin acest articol vreau sa le multumesc politistilor. Care jura credinta tarii lor. Care nu sunt perfecti. Dar care ne vor binele. Si care duc lupte mai grele decat ducem si intelegem noi.

Multumesc