Ma intereseaza sa ofer cumparatorilor Delafermier.ro optiunea de a achita online produsele, de aceea zilele acestea am facut o cercetare in ce priveste sistemele de plata prin card pe Internet. Daca erati curiosi iata care sunt comisioanele percepute de jucatorii de pe piata platilor online si care e cel mai bun sistem de plata gasit pana acum.


Primii la care am ajuns au fost ePayment sau PayU. Serviciul lor de plati online, oferit in colaborare cu BRD, costa: 250 euro taxa deschidere cont si 3% (minim 1 RON) comisionul pe tranzactie. Am incercat sa negociez taxa si sa primesc informatii despre ce inseamna acest minim 1 ron - tranzactie sau comision minim? - dar inca astept raspuns si a trecut mai bine de o saptamana.

Asa ca mi-am indreptat atentia spre mobilPay sau NETOPIA mobilPay. O surpriza placuta avand in vedere ca nu au taxa pentru deschiderea contului si spun ca niciodata n-or sa puna una. Iar comisionul la plata prin card este pana in 2,7% + 0,1 euro de tranzactie. Problema pentru mine e ca nu ofera posibilitatea de a implementa sistemul printr-un cod html, dar sunt inca cea mai buna varianta gasita pana acum si s-ar putea chiar sa refac site-ul doar sa imi pun sistemul lor.

Daca va intereseaza si celelalte optiuni, mai exista asa:

PayPal - se poate instala si prin cod html dar pentru incasari de pana la 2.500 de euro pe luna comisionul pe tranzactie este de 3.4% + €0.35 EUR - mare, iar pentru Romania paypal-ul nu e inca ceva extraordinar de cunoscut fata de cum e in State

Google Checkout - si el se poate instala usor iar pentru incasari lunare de pana la $3,000 comisionul pe tranzactie este 2.9% + $0.30. Eu voi avea tranzactii mici si de 1 leu asa ca nu mi-ar mai lasa nimic comisionul lor dar poate la alte magazine online se preteaza.

Sunt inca in faza de studiere a pietei si-am mai cerut cateva oferte de curand asa ca probabil voi mai updata articolul. Sa-mi spuneti va rog daca stiti cumva un sistem de plata online prin card, disponibil in Romania, care are comisioane bune si se poate integra in site creat exclusiv din html - mi-ar fi foarte de folos.