Zilele acestea mi-am amintit ce inseamna un weekend relaxant si cat de placute sunt activitatile in aer liber, dupa ce am fost cu Alex la clubul-hotel-resort Insieme in apropierea Bucurestiului - la 45 de km spre Targoviste, in Pitaru, satul natal al lui Nicolae Grigorescu.

Calitatea e peste cele trei stele pe care le are oficial Insieme (din motive gen nu exista lift - desi nu sunt decat doua etaje). Si clubul ofera la propriu un lux pe care poti sa ti-l permiti: prin oferta speciala de weekend se platesc 149 de lei de persoana.


Noi am fost cu un microbuz care ne-a dus de la gura de metrou 1 Mai pana langa Insieme, cu 9 lei de persoana. Se face cam o ora pana acolo, o bila alba in plus in lupta cu mersul pana la mare. Iar cu exceptia catorva kilometri in zona mai rurala, drumul e bun.

Ne-a placut maxim fiindca am avut o gramada de lucruri distractive de facut. Si cum ce-i frumos merita laudat am pregatit o lista cu 45 de motive pentru care mi-a placut vizita la ei. Iata lucrurile de care poti beneficia la Insieme:

1. Cazare - Camerele sunt minunate: spatioase, curate, mobilate cu dulapuri de lemn masiv, foarte chic. Mi-a placut ca in baie am gasit uscator de par si un cosulet de mini produse de ingrijire f dragute. In camera am avut conexiune gratuita la Internet, pe langa TV, telefon si minibar. Iar pe balcon masuta si scaune.




2. Calarie - Insieme are in manej 2 cai: Ayan (rasa pura, mare, negru si cu personalitate. E o priveliste sa-l vezi cum alearga) si Doina (o iapa blanda, Alex a calarit, eu m-am multumit numai sa mangai si sa ma bucur de mirosul uitat de cal) si 2 ponei: Ronald si Terezia, bucuria copiilor si a mea :D




3. Piscina - O piscina imensa, buna de polo, in poza se vede doar jumate. Imprejur sunt sezlonguri cu prosoape mari si fotolii puf. Caldura vine de la calorifere, care nu se vad insa fiindca sunt dupa masti de lemn (foarte multa grija la detalii). Daca ti-e sete se pot servi diverse cocktailuri de la bar.



Alex, delfinul

4. Biliard - Masa e chiar langa piscina. Cu ocazia asta am descoperit ca e destul de tare sa joci biliard in costum de baie :D


5. Ping pong - Am jucat in doi dar masa avea palete si pentru joc in patru. Aveam si o gramada de mingiute pentru serve asa ca nu a trebuit sa alergam dupa ele.


6. Rasfoit album Grigorescu - Pe dulapiorul din camera am avut un album de Grigorescu. Foarte frumoase lucrarile, desi cineva avea o obsesie pentru carii cu boi :D Alex zice ca ii desena fiindca ii ieseau bine, asa cum fac eu multe inimioare.


7. Masa la restaurant - Am servit masa intr-o sala mare, aranjata fastuos. Mancarea a venit repede si a fost delicioasa.


8. Tenis - Dupa masa ne-am dus la terenurile de sport sa dam jos ce-am depus. Nu mai jucasem tenis din copilarie, am alergat si-am sarit dupa mingi pana m-au luat salele.


9. Volei - Am trecut la ceva mai usor (pentru mine :D) si-am jucat volei. Terenul e imens, e bun si pentru antrenamente profesioniste.


10. Tenis de picior - Apoi la ceva mai usor pentru Alex :)) am jucat tenis de picior peste fileu. M-am descurcat binisor, pentru o fata.

11. Baschet - Ei aici a fost o mare surpriza. Se pare ca ma pricep bine la aruncat mingi in plasa, indiferent ca stau aproape sau departe, cu fata sau.. cu spatele :D!



12. Fotbal - Si terenul de fotbal e mare, bun pentru echipe intregi. La pase si la tras la poarta ma pricep, dar am vrut sa trecem la altceva cand mi-a venit randul la stat in poarta :D


13. Handbal - Daca tot am inceput sa ne jucam de toate am zis sa facem pana la capat si-am incercat si-un joc de handbal. Alex ar fi vrut sa ne jucam si ratele si vanatorii, dar nu prea mergea in doi, cred ca e si mai distractiv cand sunt mai multi. Si sunt sanse mai mici sa fiu rata :D

14. Bicicleta - La sala de fitness gasesti o multime de aparate, unele clasice, ca bicicleta de camera, parca eliptica ii zice, saltelute,

15. Stepper,

16. Banda de alergat,

17. Haltere - dar si gantere, saculeti,

18. Aparatul Leg Magic - Un aparat interesant care lucreaza mai ales partea interioara a copaselor, adica exact zona unde lupta pentru tonifiere e foarte grea. Daca nu-l stiti, arata asa:


19. Aparat brate, mai pentru baieti asa

20. Aparat abdoneme,

21. Aparat copase, cred, e vorba de ala cand te pui pe spate pe o bancuta si impingi cu talpile o greutate.

22. Sah - Pentru pasionatii sporturilor mintii intr-un dulap se gasesesc tabla si piesele de sah.

23. Table - Alex stie sah in timp ce eu opun rezistenta sa invat, asa ca ne-am jucat table.

24. Carti de citit - Tot intr-un dulap de langa masa de biliard se gasesc si carti. Multe sunt in italiana (banuiesc de la numele de "Insieme" ca a fost vorba de o investie straina acolo), dar am gasit si cateva in romana.

25. Sauna - Sauna se face intr-o incapere ca din lemn cu bancute inauntru, unde aerul e incins. Pentru cei carora le e frica sa nu ramana blocati acolo :) usa se poate lasa intredeschisa. Temperatura se poate regla dupa plac. Dupa care nu-ti mai ramane decat sa transpiri. Data viitoare o sa ma cantaresc inainte si dupa.


26. Masaj - Se poate face masaj de mana omului dar trebui sa existe macar doua cereri. Maseurul nu e din zona si vine special cand e chemat.

27. Aqua massage - In schimb exista in permanenta un aparat de aqua massage. Nu stiam ca exista pana nu l-am vazut.


28. Aromoterapie

29. Cromoterapie - de ele doar am auzit nu stiu sa va dau detalii

30. Jacuzzi - e o cada mare de 4 persoane, sau 2 care sa lafaie :D

31. Stat in parc - revenind la activitatile cu care ne-am delectat noi, am stat in parc dimineata sa ne bronzam, pe inserat sa vedem apusul si noaptea sa ne uitam la fantana luminata. Pe langa alei sunt niste felinare joase f interesante, luminau desi nu pareau sa aiba becuri, parca isi facusera case licuricii acolo.


32. Dat in balansoare - Drumul spre lac e plin de balansoare de lemn.

33. Gratar - Niste oaspeti o pusesera de-un gratar la locul special amenajat (ca in Tineretului, iti trebuie doar carbunii si carnea :D)

34. Pescuit - altii erau la peste


35. Conferinta - Insieme are sub restaurant o sala la fel de uriasa de conferinte


36. Team building - hotelul, sala de conferinte, terenurile de sport, restaurantul, zona intinsa de verdeata fac din Insieme un loc perfect pentru team building-uri,

37. Intalnire afaceri - Insieme este suficient de aproape de Bucuresti pentru a ajunge rapid inapoi in Bucuresti, suficient de departe pentru a simti ca esti in natura, departe de alti factori care distrag.

38. Petrecere - sala de restaurant sau piscina sunt ideale pentru petreceri


39. Nunta - Printre evenimentele organizate acolo sunt si nunti.


40. Botez - Noi am prins un botez. Fiindca restaurantul nu e lipit de hotel nu am fost deranjati de muzica. Cred ca de asta, sau poate am stat intr-o camera izolata antifonic,am citit pe bookings ca au.

41. O plimbare la tara - Ne-am plibat nitel si prin sat, am mancat niste corcodusi, ne-am mirat de cate biciclete am vazut in sat. A da, noi am ales sa ne plimbam pe dar puteam sa ne luam gratuit biciclete.

42. Picnic - O paturica si niste mancare si tot cemai ramane de facut e sa alegi locul, mai langa lac, mai langa parcul de joaca.

43. Parc de joaca - pentru copii, cu un topogan, leagane, ce-i trebuie copilului sa fie fericit. Vis-a-vis de parc e un leagan pentru "copiii mai mari" astfel incat parintii sa ii supravegheze pe cei mici.


44. Pauni, fazani - si alte animalute pot fi spionate de curiosi. Exista un loc special pentru ei, pe dreapta in drumul spre lacul Clubului.

45. Obiectivele turistice - in zona sunt foarte multe locuri cu istorie si lacasuri sfinte care pot fi vizitate, mentionez numai cateva: Complexul National Muzeal "Curtea Domneasca" cu Turnul Chindia, unde din ce-mi amintesc inveti multe despre Dracula,


Biserica Domneasca, Beciurile casei domnesti. Iar daca aveti masina si tot v-ati apropiat de Targoviste merita sa dati o fuga pana acolo pentru Muzeul tiparului si al Cartii Romanesti Vechi, Muzeul National al Politiei Romane...


Huh, ca multe au fost :) si nu am apucat sa zic de receptia Insieme, candelabre, perdelute..


E interesanta si istoria locului. Insieme s-a dezvoltat in jurul conacului boieresc ce a apartinut mai intai lui Ienache Vacarescu, iar ulterior marelui logofat Filip Lens, de numele caruia se leaga si constructia Casei Vernescu. Printre cei care au administrat domeniul de la Pitaru s-a aflat si tatal pictorului Nicolae Grigorescu.

Sa-mi ziceti daca ati ajuns si cum vi s-a parut!