Primul, sau cel putin cel mai cunoscut site cu reduceri de grup din afara: Groupon, a devenit faimos dupa ce detinatorul a refuzat o oferta de preluare de 6 miliarde de dolari din partea Google.

Ce fac de fapt site-urile cu reduceri de grup: strang o baza mare de abonati si promoveaza spre ea oferte cu pana la 90% discount. Daca oferta se activeaza - se atinge numarul minim de comenzi, atunci toata lumea e fericita:

abonatul beneficiaza de reducere, cei care isi promoveaza produsele si serviciile prin site castiga bani, clienti noi si expunere, iar cei cu site-urile castiga un comision de la 5 la 50% din oferta finala.

Mai intai au aparut copiatorii groupon-ului american, apoi copiatorii de site-uri cu reduceri de grup romanesti si astfel intre timp au aparut si la noi, asa, cam 70 de site-uri din acestea, dupa numarul de fani Facebook cele mai populare parand a fi: Kuponiada, FunDeal, GoldenDeals, Coolbuy, DealFever, e-redus, Zumzi..


Initial te abonai la fiecare din aceste site-uri pentru a nu rata ofertele, acum te poti abona direct la site-uri agregatoare ale tuturor ofertelor site-urilor de reduceri de grup: Cautareduceri, Redutti..

Cam asta e pe scurt povestea site-urilor cu reduceri.

Pentru mine ca abonat
e deranjant sa primesc zeci, sute de oferte zilnice pe mail. Nu am timp si cateodata nici chef sa vanez reducerea care ma intereseaza. De aceea m-ar interesa sa primesc oferte cat mai pentru mine. Primul pas s-a facut, au aparut site-uri sau sectiuni ale site-ului specializate pe orase.

Mi-ar placea insa sa mi se trimita doar oferte din anumite domenii si zone, de ex: reduceri la excursii spre destinatii alese de mine, reduceri la bilete de film la cinematografe alese de mine, reduceri la consultatii la medic de specialitate aleasa de mine si in zona din oras aleasa de mine, un fel de abonare avansata, cu cat mai avansata cu atat mai bine.

Nu e suficient sa imi permiti sa fac sugestii cu ce oferte sa apara pe site, vreau sa primesc oferte doar cu ce ma intereseaza. In cel mai rau caz o sa ma limitez in a urmari ofertele unui singur site de reduceri de grup dupa ce aproximez care dintre ele trimite mai des oferte apropiate de ariile mele de interes. Dar e o varianta destul de trista.

Pentru mine ca firma interesata de promovare prin site-urile de reduceri de grup, e important ca tu ca site de reduceri sa iti pui un comision cat mai mic, sa imi oferi o expunere cat mai mare si sa ma ajuti in conceperea ofertei chiar si cu poze si continut. Pe langa asta mi-ar placea ca pe baza experientelor anterioare sa imi poti recomanda ziua cea mai buna pentru a imi promova oferta.

In incheiere, e interesant de urmarit cum vor schimba site-urile de reduceri de grup obiceiurile de consum ale populatiei active pe internet. De ex cu siguranta o sa creasca cererea de carduri pentru plati online astfel ca daca ar fi sa lansez eu un site de reduceri de grup as incepe prin crearea unei colaborari cu o banca. Dar cum nu am timp, va rog, serviti ideile si sa va fie de bine.