Incerc sa-mi dau seama care-i treaba cu mancarea, cum de a pus asa o stapanire pe mintile noastre. Pana la urma ne face sa ne simtim foarte putin bine, in rest ne face grei, balonati, lenesi, acneici, bonavi, incomozi si neatragatori..

Sa fie vina publicitatii? Adica ma simt asa obligata sa cumpar, sa cheltuiesc, sa testez, sa profit, intr-un cuvant sa consum.. Dar, la naiba, trebuie sa ne adaptam, sa rezistam la influenta reclamelor, asta inseamna evolutie, supravietuirea celui mai adaptat.

Nede zice ca e vina oamenilor rai care pentru profit pun ceva in mancare ca sa fim dependenti de ea. Daca e asa atunci tre sa fim mult mai atenti la ce mancam si de preferat sa ne facem singuri mancarea.

Si tot Nede a mai vazut de curand un documentar despre viata plantelor unde arata cum anumite specii de plante isi gasesc aliati in animale ca sa le apere si sa le raspandeasca si in schimb le dau hrana foarte gustoasa si hranitoare. Si tot documentarul teoretiza ca graul, una dintre cele mai raspandite plante de pe pamant practic, e cel care se foloseste de fapt de noi, nu noi de el.

Voi ce ziceti, mancati ca sa traiti sau traiti ca sa mancati? Stiti tot ce mancati? Va aduce mancarea energie si va face mai sanatosi sau din contra? Daca "foamea ne mentine tineri", mancatul ne imbatraneste?