In sfarsit am timp sa va spun de filme, de cele care-mi amintesc cel putin. Incep cu ce mi-a placut cel mai mult.

El secreto de sus ojos


Un politist iesit la pensie e inca macinat de unul din cazurile de demult si isi doreste sa scrie o carte despre ce s-a intamplat. Isi viziteaza fosta sefa, incep sa depene amintiri.. E vorba despre moartea unei tinere sotii, si destinele sotului, criminalului si a celor catorva politisti implicati in caz.

The time traveler's wife

Un film romantic despre viata uni barbat care calatoreste in timp si a femeii care il asteapta mare parte din viata sa se intoarca la ea. Povestea devine frumoasa abia din momentul in care in film apare Rachel McAdams asa ca aveti rabdare la inceput. Probabil e un film pentru fete si o sa va placa daca v-au placut Sweet November, A Walk to Remember..

Coperta cartii e mult mai frumoasa si mai expresiva decat a filmului:


Easy A

O fata draguta si desteapta cu niste parinti foarte de treaba ajunge prin cateva minciuni proprii si o viteza incredibila de raspandire a zvonurilor, sa-si creeze in liceu o minunata reputatie de usuratica. La inceput toata situatia e distractiva pentru ea, numai ca lucrurile se complica asa ca in orice comedie americana si pana la urma trebuie sa gaseasca o rezolvare.

E filmat surprinzator de frumos si are o scena super romantica, atunci cand.. dar mai bine va arat: scena mea preferata (de la 0:36 la 1:10).

Les aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec

Un film de care am aflat de la Ninu, f frumos filmat, cu iz de Amelie doar ca mult mai aventuros - a la Indiana Jones, cu elemente fantastice si cu farmec frantuzesc, pe care depinde cat de bine il digerati. In Bucuresti il puteti vedea azi la 21 sau maine la 13:30, la Cinema Studio in cadrul Festivalului de Film Francez.

I love you Phillip Morris

Mare dilema pentru fanii masculi ai lui Jim Carrey daca sa se uite sau nu la un film in care Jim joaca rolul unui homosexual. Desigur ca si Ewan McGregor e tot gay, chiar pasiv. Muahahaha. Eu nu's fana Jim Carrey dar filmul mi-a placut, e minunata mai ales perseverenta de care da dovada personajul principal.

Mr Nobody

Lumea asa cum o cunoastem e asa: orice decizie inseamna alegerea unui singur viitor din toate celelalte alegeri posibile. De fapt ar trebui sa existe viitor la plural fiindca in orice moment putem sa ne alegem viitorul. Pana cand nu am ales.. totul este posibil. Complicat? Da, asa e si filmul Mr Nobody. Complicat, interesant si putin trist.

GLEE

Un serial usurel dar din cand in cand cu niste replici f profunde sau care ma distreaza teribil:

Mercedes in episodul Pilot, dupa ce fusese pusa a doua voce: "Oh, HELL to the no! Look, I'm not down with this background singin' nonsense. I'm Beyoncé, I ain't no Kelly Rowland."

Sue in episodul Preggers: "O multime care te aplauda si una care te huleste sunt pana la urma acelasi lucru: doar o gramada de zgomot"

Si cateva filme de actiune din 2010, bune:
Jonah Hex
Clash of the Titans
Edge of darkness - cu Mel Gibson
Resident Evil 2010