M-am mutat intr-o camera noua, am incheiat doua colaborari si-am inceput un nou job. De ce am plecat de la job-ul vechi.. Job-urile, ca si companiile, sunt proiectii artificiale, in schimb, indivizii sunt reali..

In cartea lui despre regulile esecului in afaceri, un domn reales director al Coca Cola in 2004 da niste sfaturi foarte potrivite:

"Construieste-ti propriul turn de fildes. Nimic nu se compara fizic cu o fortareata izolata fizic pentru a tine departe plebea, asa ca fa-ti un birou mare si frumos apoi inchide usa.. Intotdeauna ia pranzul cu cele cateva persoane aflate in subordinea ta directa. Nemultumirea care fierbe printre actionari nu trebuie sa-ti perturbe procesul digestiv.."

Si desigur, o regula de aur "Iubeste-ti birocratia. Daca vrei sa nu faci nimic, ai grija ca problemele administrative sa fie inaintea celorlalte.. Am invatat din experienta ca unul dintre motivele pentru care pleaca unii dintre angajati nu sunt nici banii, nici gradul de dificultate al muncii. Ci birocratia. Nu-si puteau face treaba. Erau frustrati.."

Din fericire cate companii, atatea medii de lucru. Azi am vazut sinceritate, sustinere si viziune asupra viitorului, toate dintr-un birou situat la 15 minute distanta de casa.