De ceva vreme am inceput sa am o hipersensibilitate a dintilor, nu mai puteam bea apa rece fara sa ma deranjeze o senzatie ciudata la dintii din fata. Speriata m-am consultat cu o oglinjoara sa nu cumva sa am o carie pitita prin spatele dintilor. N-am gasit carii dar la pipait am simtit cate o galma pe peretii din interiorul gurii ai celor doi dinti din fata.

Dupa care am pus asta cap la cap cu ceea ce imi mai spusese RF si anume ca imi scrasnesc dintii noaptea, in fiecare noapte si foarte zgomotos, si-a rezultat ca mi-am tocit singura dintii. Inca n-am ajuns la dentist dar cum google stie tot m-a informat si ca sufar de bruxism, o boala cauzata de stres, depresie (sau consum de droguri hehe) "o manie inconstienta, un tic, care consta in scrasnirea sau strangerea puternica a dintilor in timpul zilei si/sau somnului".

Se pare ca 1 din 4 persoane sufera de aceasta manie, in special copiii carora le cresc dintii. Eu nu auzisem de ea si probabil nici nu o constientizam daca nu aparea durerea. N-ar strica sa va va faceti o verificare, in cel mai rau caz scrasnitul poate duce la fracturarea dintilor. Dintr-o data o gutiera nu mai pare asa inspaimanatatoare, si oricum alt tratament momentan nu exista, iar ideea ca stresul ne produce rau fizic pare mai adevarata.