Yahoo Answers este o comunitate online unde poti intreba si gasi raspunsuri la curiozitati din diferite domenii. Au incercat si romanii sa creeze astfel de site-uri, unele foarte asemanatoare gen tpu.ro, altele mai nisate - ca megaajutor.bizoo.ro.

In seara asta rasfoind YA am gasit o intrebare interesanta:

Sunt ingrijorata pentru fiul meu, ce sa fac?

Sunt frantuzoaica, si locuiesc in straintate, aici l-am cunoscut si pe sotul meu Lester. Cel mai mic fiu al nostru este o dezamagire uriasa. S-a nascut cu urechi mari, anormal de mari, a fost foarte bolnavicios. Tusea si stranuta atat de des ca trebuia sa aiba o batista la el tot timpul. Lesina la zgomote inalte..

Dar ce m-a ingrijorat cel mai tare e ca pe masura ce creste nu arata niciun interes pentru lucruri importante ale vietii. De ex, nu ii place sa manance. In timp ce fratii lui mai mari mananca, el sta si viseaza. Spune ca asculta sunetul unei melodii distante (avem niste vecini care canta la pian) si ca pentru el asta e la fel de bun ca mierea.

Dar e atat de slabanog.. l-am implorat sa manance ca sa ma faca fericita, dar nu a vrut. E tot timpul cu capul in nori. Ceilalti copii ai mei - Merlot, Furlough, Toulèse - sunt atat de destepti si nu au avut probleme de adaptare. Nu il inteleg pe cel mai mic care e asa de natang. Ce sa fac?

Recunosc ca doar intuitia m-a ajutat sa imi dau seama ca nu era ceea ce parea, si fiindca intrebarea era trecuta la sectiunea Books & Authors m-am interesat pe google ce Merlot, Furlough si Toulèse exista in literatura. Asa am descoperit ca de fapt era vorba de o reinterpretare a povestii lui Despereaux.

Incredibile mi s-au parut raspunsurile care au fost date: sa il duca la doctor ca nu e de glumit cu depresia, sa verifice ce e neurologic si psihologic in neregula cu el, sa nu mai fie o mama asa ingrozitoare si sa-si accepte fiul, sa se duca in... apoi in Franta. Vedeti si voi aici, eu m-am multumit sa ii dau exemplu un caz similar care pana la urma a reusit in viata.