Zombieland

Zombieland este o comedie horror bunicica. Eu, daca mi-ar fi spus cineva ca exista un film cu zombies care e destul de bun i-as fi zis sa se duca sa minta pe altcineva, asa ca va inteleg daca o sa priviti suspicios faptul ca va recomand un astfel de film. Poate totusi o sa va mareasca increderea daca va zic ca in rolurile principale sunt printre altii Woody Harrelson, Abigail Breslin (Little Miss Sunshine) si ca apare in film si Bill Murray.

Ce m-a mai mirat a fost ca zombii din filmul asta sunt destul de inteligenti si de rapizi, mereu m-am bazat pe faptul ca in caz de o invazie de zombies o sa fug sau o sa-i pacalesc. Si mai am o nelamurire legata de faptul ca existau foarte multi zombies. Pai ori ii muscau pe oameni usor cat doar sa se infecteze ori ii mancau cu maruntaie cu tot? Poate ma lamuriti voi :)

(500) Days of Summer

Este vorba despre dragoste, dar nu e o poveste cu final fericit. Este bazata pe psihanaliza relatiei unui cuplu dintre un el convins ca exista suflet pereche, destin si o ea care nu vrea o relatie serioasa. M-a amuzat tare inceputul, adica slideurile de la inceputul filmului si va zic asta ca nu cumva sa sariti peste ele.

Cred ca totusi e un film pentru fete sau pentru baietii care se simt cel mai bine atunci cand sunt intr-o relatie - adica nu genul autonom, care nu prea au inteles ce e asa extraordinar la femei. Filmul mi-a reconfirmat ceva in care cred: "Nu exista lucruri pe care nu poti sa le faci, ci doar persoane pentru care nu vrei sa le faci". Si am si o scena preferata, cea in care ecranul se imparte in doua infatisand variantele "Asteptari" si "Realitate". Iar muzica e draguta.

District 9

Bazat pe scurt metrajul "Alive in Joburg", filmul urmareste o specie de extraterestri care a aterizat pe Pamant cu aproximativ 30 de ani in urma si a sfarsit prin a fi sechestrata de catre autoritatile din Africa de Sud intr-un spatiu izolat asemanator unei tabere de concentrare numit District 9. Nu sunt fan nici de SF-uri nici de scene filmate cu tehnica "live" dar District 9 m-a tinut in priza pana la sfarsit. Pare asa, filmul de noua generatie. Nu mi s-a parut chiar impecabil, au fost mai multe lucruri care mi s-au parut in neregula cu scenariul, dar, per total, foarte ok.

Inglourious basterds

O drama situata in timpul celui de-al doilea razboi mondial ce se desfasoara pe cel putin doua planuri: cel al unui grup de soldati americani si evrei a caror misiune include scalparea nazistilor prinsi, si viata si planul unei evreice ce reuseste sa se ascunda sub identitate franceza. Un film bun, desi prea violent pentru unele gusturi. Desi cu ceva substrat de evenimente si personaje reale ce mi-a placut mie a fost tocmai partea fantezista introdusa de Tarantino.

Valkyrie

Spre deosebire de Inglorious bastards, Valkyrie respecta intocmai adevarul istoric prezentand un grup de generali si alti oameni cu functii importante in incercarea lor de a-l asasina pe Hitler. Mie mi-a taiat mult din placerea filmului faptul ca se cunostea rezultatul operatiunii Valkyrie, dar am apreciat insight-ul inedit adus de prezentarea unor fiinte care nu au fost de acord cu sistemul nazist, dar care prinse in valtoarea lui au incercat tot posibilul sa salveze vieti sau sa-l detroneze pe H, spre deosebire de imaginea de nemti nenorociti din alte filme pe aceeasi tema.

Final destination 1, 2, 3, 4

N-am vrut sa ma uit la FD convinsa fiind ca sunt filme cu si pentru adolescenti, pline de crime stupide. Nu m-am inselat.. doar ca fortata de imprejurari am urmarit FD 1 si-apoi nu m-am mai putut opri. Pentru cei care nu au vazut niciunul din cele patru, este vorba despre un personaj principal care are o viziune a unui accident ce are sa i se intample. Reuseste sa se salveze si odata cu el mai scapa cativa oameni. Doar ca moartea vine dupa ei, si vrea sa ii ia intr-o anumita ordine. Cateodata poti sa o pacalesti, de cele mai multa ori insa.. nu. Dintre toate FD 3 mi s-a parut cel mai decent si haios. Apoi 1, 4 si 2.

Altele:

To kill a mockingbird - vechi si bun, prezinta probleme societatii de atunci si evoca bucurii si alte sentimente ale copilariei
Ana Karenina - decat daca n-ai doar volumul 2 in casa ca si mine, mai bine citesti
Coco Chanel - o poveste frumoasa despre viata, inspiratia si iubirile creatoarei de moda
Cleaner - Samuel L Jackson si Eva Mendes, curatarea locurilor de crima, thriller
Howl's Moving Castle - animatie f buna, la fel ca Spirited away
Funny People - mmm not that funny, american
Cheri - Michelle Pfeiffer o curtezana prea delicata si un personaj principal masculin neplacut
The Hulk - cu Ed. Norton, mi-a placut si ca simbolisitc arata barbatul care ar trebui sa-si controleze temperamentul
X-Men Origins: Wolverine - interesant, dar cere exagerat o continuare
Watchmen - bine filmat dar nu prea reusit ca scenariu
Ugly truth - Kat Heigl, jocuri de atractie
Bruno - e absolut nebun baiatul asta Sasha, era sa mor de rusinea pe care au simtit-o probabil ceilalti din film
A guy thing - comedie romantica cu ceva scene dragute
Adventureland - adolescenti, american, pt fani joaca tipa din Twilight

True blood, sez 2 - nu il recomand, dar la fel ca la FD nu ma pot opri sa ma uit la el. Sfarsitul e intotdeauna atat de surprinzator!