Iata un mic test pentru a iti diagnostica conceptiile si atitudinile privind sexualitatea, onestitatea si moralitatea. L-am gasit intr-o veche revista de psihoteste* si mi s-a parut interesant. Ce trebuie sa faci este sa citesti povestioara care urmeaza si lasand la o parte parerile pe care ti le-ati facut pana acum despre cele patru personaje, sa le ierarhizezi in ordinea descrescatoare a conduitei lor morale in functie de propriul tau sistem de valori, deci numai in prisma situatiei prezentate in acest episod si nu in conformitate cu morala conventionala.

Seriful din Nottingham reuseste sa-i captureze pe Robin Hood si pe Little John, insotitorul lui Robin, si ii inchide sub stricta supraveghere in fortareata sa.
Disperata, frumoasa Marion il implora pe serif sa-i elibereze in numele iubirii ce i-o poarta lui Robin. Seriful se lasa induplecat cu conditia ca Marion sa fie a lui in acea noapte, targ pe care ea il accepta.
Dimineata, cei doi prizionieri sunt pusi in libertate. Imediat dupa aceasta, Robin ii cere iubitei sale sa-i spuna cum a reusit sa le obtina eliberarea. Marion ii marturiseste adevarul dar, spre mirarea ei, se vede insultata si tratata ca o desfranata de catre Robin.
Mai mult, acesta ii spune ca nu vrea sa o mai vada niciodata. Asistand la scena dintre cei doi, Little John ii ia apararea lui Marion si ii propune sa plece cu el, promitandu-i, ca din acea clipa, sa i se consacre doar ei. Ea accepta si cei doi pleaca impreuna.

Citeste cu atentie si situeaza pe primul loc pe cel a carui conduita o apreciezi ca fiind cea mai adecvata si pe ultimul loc personajul al carui comportament l-ai gasit ca lasand cel mai mult de dorit. Te invit sa imi lasi un comentariu cu ordinea finala si cat de curand voi lasa si eu unul cu raspunsul care ti se potriveste.

*Este vorba despre revista Psihologia nr4 din 1999, a Societatii Stiinta & Tehnica