At the end of it, there are no perfect people for relationships, there are just perfect relationships between imperfect people.

Fetele se gandesc de foarte devreme la dragoste si eu n-am fost exceptie. Am fost infatuata, indragostita sau ranita din dragoste de dinainte sa invat sa citesc. Asta inseamnand ca pana acum am acumulat ceva experienta in cuplari, relatii, dragoste, comunicare in cuplu, probleme de comunicare in cuplu, despartiri..

Similar cu incertitudinea in ce priveste scopul vietii am mai avut cateva dileme in ce priveste rolul religiei si cum iti dai seama daca cineva e marea iubire a vieii tale. Din fericire si cu putin noroc am inceput sa deslusesc si aceasta ultima parte.

Zilele acestea am petrecut mult timp gandindu-ma la ce inseamna compatibilitatea. Din ultimii 2 ani am invatat ca oricat de mult ai iubi pe cineva si oricat te-ar iubi cealalta persoana, fara un grad mare de compatibilitate relatia te va face mai nefericit decat daca ai fi singur, si oricum mult mai putin fericit decat langa cineva care te iubeste putin dar care ti-e foarte compatibil.

Situatie din urma care e mai de dorit pentru ca dupa primii ani de casnicie iubirea aceea arzatoare de la inceput se va stinge si nu ramaneti decat voi cu trupurile voastre, cu tabieturile voastre si cu dorinta de a va trai vietile intr-anumite feluri..

There is a special bond between twin soul mates--unconditional love, respect for each other, bringing out the best in each other, and highly compatible.

Prin compatibilitate nu inteleg neaparat asemanari extraordinare ci o persoana care face si spune natural ceea ce trebuie pentru ca relatia voastra sa mearga si tu sa fii fericit in ea, in timp ce si tu faci si spui chiar si neintentionat lucruri care ii aduc fericire, rasete sau liniste persoanei de langa tine.

Faptul ca te vede extrem de frumoasa si atragatoare si nu se sfieste sa ti-o spuna. Faptul ca glumele tale i se par inteligente. Faptul ca iti ofera afectiunea si atentia de care ai nevoie. Faptul ca va place aceeasi muzica, ca ti se pare dragut cand o fredoneaza, sau amuzant cand danseaza. Faptul ca va place sa faceti dusuri impreuna, sa calatoriti impreuna, sa petreceti serile urmarind filme. Asemenarile dar si diferentele complementare dintre voi sunt toate dovada unei bune compatibilitati.

O alta parte a acestei compatibilitati e o mare putere de intelegere si de iertare a persoanei de langa tine. Daca a spus sau a facut ceva nepotrivit, sau daca nu a spus si nu a facut ceva ce ar fi trebuit, te enervezi, te gandesti la faptul ca a gresit, dar pana sa-ti inchei sirul gandurilor, inainte sa incepi sa arunci cuvinte care sa il doara si sa te racoreasca, deja l-ai inteles si l-ai iertat, si ai puterea sa ii spui pe o voce calma ca nu a procedat corect. De obicei si el iti va spune ca ii pare rau si ca nu o sa se mai intample.

What counts in making a happy marriage is not so much how compatible you are, but how you deal with incompatibility.

Compatibilitate, potrivire, intelegere, suflet pereche.. O echipa buna cum ii spunea cineva. Cred ca acesta e secretul unei relatii frumoase, fericite si al unei casnicii la fel.

Marea greseala,

marea greseala din care trebuie sa invatam e ca oamenii se schimba si cei carora alegem sa le dam prea usor drumul acum nu vor mai fi la fel niciodata.