Am vazut o droaie de filme de cand am scris ultima oara pe blog pe subiect. Multe au fost o pierdere de timp, altele au meritat vazute macar pentru o replica, iar cateva au fost atat de bune incat au intrat direct in topul favoritelor mele.

Trec peste Over her dead body, He's just not that into you, The House Bunny, 8½ - Otto e mezzo, Breaking and entering, The Sisterhood Of The Traveling Pants, The Running man, Mujeres al borde de un ataque de nervios, Four weddings and a Funeral, Aviatorul, Moliere, Vicky Cristina Barcelona, The Reader - nu ca n-ar fi printre ele si unele bune, dar nu m-au impresionat asa tare, si va povestesc despre:

Femeia nisipurilor

Putea sa fie filmat oricand. Timpul nu e important, spatiul si mediu insa sunt determinante. Nicio cale de scapare, o singura femeie, munca de supravietuire continua. Nimic din ce cautai, o capcana, o viata pe care s-ar putea sa trebuiasca sa ti-o asumi..

Ninotchka
Tranformarea dintr-o femeie rece intr-una indragostita. Fascinanta si plina de umor.

Pay it forward
Lucruri mici, rasfrangeri mari. Faptele noastre sunt contagioase.


Am mai vazut Padurea spanzuratilor, Burn after reading, Weekend la hotel - film polonez vazut din greseala fiindca am incurcat Cinematecile, Twilight, Pride and Glory, Hum Tum, Sabrina si Vacanta la Roma - in sfarsit am inteles si eu fenomenul Audrey Hepburn, Dangerous Liasions, Sunset Blvd, The way we were, Paris (2008), The Edge of Love, Married Life, dar voi spune mai multe despre:

American History X

Violenta, ura, rasisim. Si cum se intoarce totul impotriva ta.

The Kite Runner
Despre greutatile cauzate de discriminari, prietenie, curaj, lasitate si zmee.

Nunta muta
M-a cucerit din prima secventa. Cui nu-i place sa vada doi tineri care se iubesc si fac dragoste pe unde apuca? O poveste amuzanta, stranie si cu un sfarsit trist.

Easy Virtue
Despre razboiul dintre iubita si mama unui barbat. E foarte bine filmat, replicile sunt inteligente. Se vrea comedie dar ramai cu mult mai mult decat atat. Jessica e de-o frumusete pe care eu n-o inteleg foarte bine, singurul lucru ce mi se pare si mie clar vizibil e ca are fundul bombat. De-abia dupa filmul asta am avut revelatia ca si Colin Firth e un actor preferat de-al meu.

Nici Life or something like it, The Day The Earth Stood Still, Seven Pounds, Bolt, The curious case of Benjamin Button, Death Defying Acts, A Clockwork Orange, Mildred Pierce, Team America, Monsters vs Aliens, Changeling sau Across the Universe nu mi-au spus prea multe.

Mi-au placut in schimb:
Rear Window si The Men who knew too much - oh, hi Hitchcock,
Damage ("Damaged people are dangerous. They know they can survive"),
All about Eve,
Antz,
Gone with the wind (n-am inteles care era toata valva cu Scarlet cand evident Melania ar trebui sa vrem sa fim toate),
The sound of music,
The boy in the stripped pyjamas,
Slumdog Millionaire,
The African Queen,
Non ci resta che piangere,
surprinzator Love for rent .

Adevarata surpriza a venit insa din partea filmelor de Craciun si anume:

Marley&Me.
Poate fana lui Jennifer Aniston mai sunt, dar a lui Owen Wilson si a nasului lui ciudat sigur nu sunt. Cu toate astea mi s-a parut o poveste foarte simpatica si-am ajuns sa o urmaresc de doua ori. Plus ca am teoriile mele ca filmul vrea sa spuna mai mult decat apare la suprafata. De exemplu, sunt convinsa ca Marley, labradoodel-ul e o metafora pentru agitatia, nemultumirea si constanta dorinta de a vrea mai mult din sufletul barbatului tanar.

A Christmas Story

Filmul mi-a placut grozav si cred ca o sa le placa tuturor fetelor carora le e drag sa si-i imagineze pe iubitii lor cand erau mici, cu gandurile lor caraghioase si miniaturi a ceea ce sunt acum. Ma rog, nu mi-a placut doar de asta ci pentru ca e unul din acele filme care exprima bucuria de a trai. E vorba despre viata unui baietel, iarna, in preajma Craciunului si stradaniile lui in a obtine cadoul dorit.

si The Polar Express
Stii cum e cand ai un vis fantastic, cum ti-ai inchipuit cu ochii mintii atunci cand erai mic o lume a ta, si crezi ca numai tu cunosti lucrurile astea si dintr-o data vezi totul in realitate, creat mult mai bine decat iti imaginai tu, incorporat intr-un joc (cum ar fi WOW) sau intr-un film? Asta m-a fascinat pe mine la The Polar Express, o animatie asemanatoare jocurilor cu grafica buna dar nu splendida, insa cu toate elementele necesare unei povesti suprarealiste.

O alta animatie care mi-a placut imens din motive similare cu cele de la The Polar Express.

Spirited Away

Dintre seriale am prins o dependenta de True Blood - Sezonul 1, pe care l-am devorat in 3 zile. Si m-am mai bucurat si de sezonul 2 din Californication.

Iar diseara ma duc la Star Trek. :D