Desi m-am nascut in Macin si-am locuit un anisor in Cerna, nu vazusem Dunarea decat de pe podul cu taxa si de pe malul de la Giurgiu, cand inspectam de la distanta Bulgaria. Cu alte cuvinte, dobrogeanca my ass, am toata ziua sufletul mugur de fluier, mai exact fluier de Rodnei, Vatra Dornei, borcut, afine si galbiori.

Dar saptamana trecuta am petrecut-o in Delta, nu zic unde mai exact, dar o sa povestesc cum. Am mers cateva ore cu masina si-apoi alte cateva cu vaporul, asa cam pana cand incepi sa vezi mai multe pasari si animale decat oameni. Impropriu zis ca am stat la capatul lumii pentru ca mai erau 10 minute de mers pe jos pana acolo.

Am stat intr-o casuta cu acoperis de stuf si-am mancat scrumbie, crap, hamsii si morunas. Ziua ma plimbam pe plaja cea mai pustie din cate nisipuri am vazut, iar seara vedeam filme la cinematograful in aer liber, atunci cand nu mi se citeau povesti despre traditiile si obiceiurile japoneze ca sa adorm. Nu m-am intors foarte bronzata si nici cu multe ciupituri de tantari, dar am adus poze :)