Ne-am trezit de dimineata, am facut CD de drum si-am plecat spre munte; ca sa iesim din Bucuresti, sa ne aerisim plamanii si sa ne dam cu snowboardul. Respectiv, sa o invatam pe Ela sa se dea, ca ea e mititica si nu stie :P

Am parcat langa telecabina, pusi pe treaba, numai ca sa vedem ca nu functioneaza din pricina vremii nefavorabile. Cica daca e senin si frumos afara, inseamna ca in munti e vant. Asa ca am plecat sa ne plimbam, nicaieri anume, dar neaparat inspre Peles. :)


Manastirea tot acolo, drumul tot lung, produse de artizanat si kitschuri pe la tarabe. Mi-au placut puzzle-urile cu Peles si Bran si mai ales doamnele de mai jos, care erau foarte concentrate la completarea unui rebus. Unde's doi, puterea creste :P


Foarte frumoase picturile de pe castel, nu mi le aduceam aminte.




Gradina din fata castelului avea multe multe statui, unele mari,
altele mici, altele mai rosiiii si cu bocanci in picioare :)




Ma uitam la ce albe erau varfurile muntilor si la duhul zapezii..


Am intrat in castel dar numai pentru un tur scurt.

Preturile sunt de 12 lei pentru parter si cateva sali istorice si de 50 de lei pentru un tur complet, cu tot cu dormitoare si alte incaperi de la etaj. Taxa de fotografiere 30 de lei, de filmat 50 de lei. De clipit 1 leu / bataie de pleoape.

Ca sa o citez pe I, turul a fost un fel de cursa 50 de m garduri. Snur pus la intrarea in incaperi, Doamne fereste picioarele noastre sa atinga pretioasele lor covoare in conservare.

Ce mi-a placut a fost ce grija avusese nenea Carol sa fie casuta lui de vara electricizata, sa aiba apa curenta, incalzire, aspiratoare, sala de filme. In the 1880s that is.

Si-apoi din nou pe strazi, unde ne-am intalnit cu prietenii de la mare.


Ca sa mancam ne-am dus la un restaurant "La Teleferic". Destul de usor sa ghicesti unde se afla. Mese putine, afacere de familie, cam ca Pizza Time-ul de la Romancierilor, numai ca mult mai rustic si mai decorat, cu oameni amabili, si acelasi tip de servire rapida.

Am mancat toti cate o supa in paine, cu sau fara ceapa,


yum yum si painica de cuptor si supa cu fasole, carnita si smantana.


Am mai dat o fuga cu masina si pana la Busteni. Ca sa vad crucea mai de-aproape si ca acolo mi se pare mie ca e mai munte. Am mancat niste papanasi si-am pornit inapoi spre casa.

Drumul nu a fost aglomerat nici la dus, nici la intors. Just purrrfect :)