Problema de fata e grava in conditiile in care 35% dintre barbati isi inseala sotiile. In principiu, putine lucruri sunt mai rele decat sa ai un partener care sa te insele. Sau unul care sa flirteze cu altele, care sa se foloseasca de tine, cu un comportament violent, care spune lucruri care te ranesc, distant sau emotional indisponibil. Binenteles, pe langa asta ar mai fi si ex-ii gelosi, stalkerii si bed hair days.

Zicea un comedian care imi place mie ca el are abilitatea sa faca sex fara sentimente. "Don't laugh ladies. You know the guys you came with tonight?.. They have the same ability". Stiu de ceva timp deja ca modul in care functioneaza creierasele femeilor si ale barbatilor sunt complet diferite si totusi, it never ceases to amaze me. Barbatii chiar pot sa bang a piece of ass just for the fun of it. Iar daca acasa ii asteapta o prietena, asta nu inseamna ca o s-o iubeasca mai putin. Fascinant!

E o poveste lunga legata de faptul ca femeile pot reproduce doar o data la multe luni, iar barbatii pot insamanta de cateva ori zilnic, pentru care nu e niciodata ok pentru o femeie sa o inseli. Exista multiple puncte de vedere, dar eu ma opresc la doua esentiale: daca ti-am cerut fidelitate iar tu ma inseli, mi-ai pierdut increderea si respectul deci nu mai pot cladi nimic impreuna cu tine, daca avem o relatie deschisa si ne-am permis unul altuia sa ne intalnim si cu alte persoane pentru ca asta nu ne-ar afecta relatia, ah, ok. Pentru acestia din urma nu am nimic mai mult de zis decat: chiar daca ea zice ca e ok, tot nu o lasa niciodata sa afle.

Au existat atat de multi infideli - de primul fel - de-a lungul timpului, incat pana la urma a aparut o carte care sa te invete cum sa-i recunosti, toti urmand parca un scenariu atunci cand se gandesc sa insele sau traiesc in fapt. Pe langa faptul ca lucreaza mai des peste program, se ingrijesc mai mult de infatisarea lor, au invatat niste smecherii noi in pat.. exista fraze anume pe care le bolborosesc, fraze pe care le-am gasit in The Script a lui Elizabeth Landers si Vicky Mainzer. Spicuiesc:

- Eu nu ti-as face asta niciodata.. (sunt destept si n-ai sa ma prinzi)
- Ar trebui sa te duci la un psiholog (tu esti problema)
- Iti tot spun sa... (mergi la sala, sa iti iei alt job..)
- Cum ramane cu mine? (nu ma simt apreciat, nu-ti faci datoria de sotie)
- "I've grown and you haven't. You don't understand me." (sunt prea bun pt tine)
- "O sa am nevoie de mai mult timp..." (la serviciu, colega asta draguta ma solicita)

Pe scurt, la final: eu chiar credeam ca daca iubesti, daca iubesti rau, concentrat si cu totul.. atunci "nu se exista" sa inseli. Desi stiam ca mai toate doamnele, casatorite de cativa zeci de ani, ajung odata si-o data sa zica: "Ei si ce daca sa duce cu aia in tufis? Tot acasa se intoarce." In alta ordine de idei, the worst cheating you can do is actually cheat on yourself. Sa crezi ca poti face fata unor lucruri si apoi sa fie prea tarziu sa repari greseala. Fericirea e pentru cei ce se pot multumi cu ceea ce au.